Αθλητισμός|08.04.2021 17:30

Κωπηλασία: Θριαμβευτικά προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Στέφανος Ντούσκος

Newsroom

Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο εξασφάλισε ο Στέφανος Ντούσκος μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο σκιφ στην Ευρωπαϊκή Προ-ολυμπιακη ρεγκάτα στο Βαρέζε με χρόνο 6:52.22. Ο Γιαννιώτης κωπηλάτης  θα δώσει το «παρών» για δεύτερη σερί φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά την παρουσία του και στο Ρίο ντε Τζανέρο το 2016.

Πρόκειται για την δεύτερη συμμετοχή που εξασφάλισαν τα ελληνικά κουπιά καθώς ήδη από το 2019 είχε πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η δίκωπος άνευ πηδαλιούχου των γυναικών με τις Μαρία Κυρίδου - Χριστίνα Μπούρμπου, ενώ όλα τα πληρώματα θα έχουν ακόμη μια ευκαιρία στη Λουκέρνη στην τελική Προ-Ολυμπιακή ρεγκάτα στα μέσα Μαΐου (15-16/5).

Το δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες είχαν κερδίσει και τα κορίτσια του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, Ευαγγελία Αναστασιάδου και Ζωή Φίτσιου, που με εξαιρετική εμφάνιση είχαν τερματίσει στη 2η θέση του τελικού με χρόνο 7.11.14. Ωστόσο, η πρώτη θέση του Στέφανου Ντούσκου εν συγκρίσει με τη δική τους 2η, είναι εκείνη που με βάση το κριτήριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FISA) προσφέρει το εισιτήριο για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την οδηγία της Παγκόσμιας ομοσπονδίας μόνο ένα ελληνικό πλήρωμα μπορούσε να προκριθεί στο Τόκιο από τη ρεγκάτα στο Βαρέζε.

κωπηλασίαΣτέφανος Ντούσκος