Αθλητισμός|18.04.2021 18:57

Formula 1: Ιπτάμενος Φερστάπεν - Σύγκρουση και... μεσαία δάχτυλα Μπότας - Ράσελ!

Newsroom

Ο «ιπτάμενος Ολλανδός» Μαξ Φερστάπεν πετούσε στη βρεγμένη πίστα της Ιμολα και κυριάρχησε στον δεύτερο αγώνα της σεζόν στη Formula 1. O ταλαντούχος πιλότος της Red Bull έκανε εκπληκτική εκκίνηση προσπέρασε τον Λιούις Χάμιλτον στην πρώτη στροφή κι έμεινε στην κορυφή μέχρι το τέλος του ιταλικού γκραν πρι δίχως να απειληθεί. Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής σερ Λιούις, αφού υπέπεσε σε δύο λάθη (σπάνιο για την εκπληκτική οδηγική ικανότητά του), στη συνέχεια έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα και έσωσε την Mercedes από την καταστροφή καθώς τερμάτισε δεύτερος και χάρη στον ταχύτερο γύρο που έκανε στο φινάλε, έμεινε και στο +1 από τον Φερστάπεν στη γενική κατάταξη (Βαθμολογία: Χάμιλτον 44, Φερστάπεν 43, Νόρις 27).

Ο Λάντο Νόρις πραγματοποιώντας τρομερό αγώνα τερμάτισε τρίτος και ανέβηκε παράλληλα και στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης δείχνοντας και την εξέλιξη της McLaren, ενώ τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Λεκλέρκ, Σάινθ Ferrari έκανε το 4-5 στο... σπίτι της), Ρικιάρντο, Στρολ, Γκασλί, Ραϊκόνεν, Οκόν. Αντιθέτως, καταστροφικός ήταν ο αγώνας για Μπότας, Φέτελ, Αλόνσο και Πέρες

Διαβάστε επίσης: Τρομερός Χάμιλτον στην Ιμολα πήρε την 99η pole position!

Κακός χαμός από την αρχή

Ο,τι κι αν είχαν σχεδιάσει οι ομάδες, ο καιρός τους τα χάλασε ανατρέποντας όλα τα δεδομένα. Απαντες άρχισαν με βρόχινα ελαστικά αλλά εκείνος που... πέταξε στην εκκίνηση ήταν ο Φερστάπεν, ο οποίος μολονότι ξεκίνησε από την τρίτη θέση, πριν από την πρώτη στροφή είχε ήδη βγει μπροστά από τον Χάμιλτον. Ο Βρετανός προσπάθησε να τον κλείσει με αποτέλεσμα να χτυπήσει στην Red Bull κι όχι μόνο να μείνει δεύτερος αλλά και να υποστεί ελαφρά ζημιά στο μονοθέσιό του.

Ο συνήθως αλάνθαστος Χάμιλτον έχασε τον έλεγχο στον 31ο γύρο και βγήκε εκτός πίστας χάνοντας αρκετές θέσεις, ενώ λόγω της σύγκρουσης του Μπότας με τον Ράσελ ο αγώνας διακόπηκε με κόκκινη σημαία στον 34ο γύρο. Ο αγώνας άρχισε ξανά με τον Φερστάπεν στην κορυφή και τον Χάμιλτον στην 9η θέση. Την ώρα που ο Ολλανδός πετούσε για τη νίκη καθώς δεν απειλήθηκε στιγμή από κανέναν, ο Χάμιλτον άρχισε μια εκπληκτική κούρσα για να προλάβει να ανέβει στο βάθρο. Και τα κατάφερε κάνοντας εκπληκτικό αγώνα καθώς τρεις γύρους πριν από το φινάλε προσπέρασε τον Νόρις που επίσης ήταν εντυπωσιακός.

T

Σύγκρουση και... μεσαία δάχτυλα

Πάντως το... highlight του αγώνα ήταν το σοκαριστικό ατύχημα που είχαν ο Ράσελ με τον Μπότας. Στον 33ο γύρο οι δύο πιλότοι ακούμπησαν, βγήκαν στην αμμοπαγίδα και διέλυσαν τα μονοθέσιά τους οδηγώντας σε διακοπή του γκραν πρι. Ο πιλότος της Γουίλιαμς πάτησε στο βρεγμένο κομμάτι της πίστας (και λίγο στο χορτάρι) με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να πέσει πάνω στον Φινλανδό της Mercedes.

T

Ράσελ και Μπότας έφυγαν με πολλά χιλιόμετρα στα προστατευτικά και διέλυσαν τα μονοθέσιά τους με αποτέλεσμα να γεμίσει η πίστα με θραύσματα και μοιραία ν' αποφασιστεί η διακοπή του αγώνα και η κόκκινη σημαία μέχρι να καθαρίσει η πίστα. 

T

Η... σύγκρουση όμως συνεχίστηκε μεταξύ των δύο πιλότων καθώς ο Ράσελ, όντας φανερά εκνευρισμένος, θεώρησε ότι με ευθύνη του Μπότας έγινε το ατύχημα. Και για το λόγο αυτό έσπευσε για να ζητήσει εξηγήσεις με άγριες διαθέσεις. Ο Μπότας εκνευρίστηκε και του έδειξε το... μεσαίο δάχτυλο ενώ ο Ράσελ απάντησε χτυπώντας τον στο κράνος! Τσακωμός από τα παλιά της Formuila 1...

T
T

Μαξ ΦερστάπενMcLarenΛιούις ΧάμιλτονFormula 1GP Ιμολα Εμίλια ΡομάνιαΛάντο ΝόριςRed BullMercedes