Αθλητισμός|19.04.2021 00:14

La Liga: Αυτοκτονία της Ρεάλ Μαδρίτης με Χετάφε, στο +3 η Ατλέτικο

Newsroom

Μια εβδομάδα μετά τη σπουδαία νίκη στο clasico επί της Μπαρτσελόνα η Ρεάλ Μαδρίτης... αυτοκτόνησε στην έδρα της Χετάφε για τη La Liga. Οι Μερένχες που έμειναν στις δάφνες της επικράτησης με την Μπάρτσα και της πρόκρισης επί της Λίβερπουλ μεσοβδόμαδα, κόλλησαν στο μηδέν (0-0) κι έδωσαν ξανά την ευκαιρία στην προπορευόμενη Ατλέτικο Μαδρίτης να βρεθεί στο +3 αλλά και στην Μπαρτσελόνα, που έχει ένα ματς λιγότερο, να προσπεράσει (εφόσον νικήσει) τους Μαδριλένους, κι ενώ απομένουν επτά αγωνιστικές για το φινάλε της σεζόν.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έδειξε από νωρίς πως δεν θα παραδώσει εύκολα τα όπλα και το προβάδισμα που διατηρεί στη βαθμολογία επί μήνες. Οι Ροχιμπλάνκος διέλυσαν την ουραγό Έιμπαρ με 5-0. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις της και έχοντας για μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ανχελ Κορέα και Μάρκος Γιορέντε, οι οποίοι πέτυχαν από δύο γκολ (το άλλο τέρμα ο Καράσκο), παρέμεινε στην κορυφή.

Διαβάστε επίσης: Φρένο της Νάπολι στην Ιντερ, χαστούκι της Αταλάντα στη Γιουβέντους

Νωρίτερα, η Σεβίλλη πήρε μεγάλη νίκη στο «Ανοέτα» επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ με 2-1 και παρακολουθεί από κοντά (βρίσκεται στο -6 από την Ατλέτικο) τη μάχη για τον τίτλο, για τον οποίο διατηρεί, έστω και αμυδρές, ελπίδες. Επίσης, η Οσασούνα κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0 απέναντι στην Ελτσε και ουσιαστικά να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία. Πολύτιμο τρίποντο πήρε και η Αλαβές που επικράτησε στο ντέρμπι της ουράς της Ουέσκα με 1-0, ενώ ισόπαλα έληξαν τα ματς της Μπέτις με τη Βαλένθια (2-2) και της Κάντιθ με τη Θέλτα (0-0). Καταιγιστική ήταν η Βιγιαρεάλ καθώς πέρασε «τρένο» από την έδρα της Λεβάντε επικρατώντας με 1-5 παραμένοντας στην πέμπτη θέση και σε τροχιά Europa League.

Ατλέτικο ΜαδρίτηςLa LigaΧετάφεΡεαλ ΜαδρίτηςΕϊμπάρ