Αθλητισμός|20.04.2021 00:35

Λιντς - Λίβερπουλ 1-1: Γκέλα και... κράξιμο στον απόηχο της European Super League

Newsroom

Δεν λέει να σηκώσει κεφάλι η απερχόμενη πρωταθλήτρια Αγγλίας Λίβερπουλ, η οποία υπέπεσε σε ακόμη μια γκέλα και έχασε την ευκαιρία για να σκαρφαλώσει στην τετράδα της Premier League που οδηγεί στο Champions League. Οι Κόκκινοι μολονότι προηγήθηκαν της Λιντς στο Ελαντ Ρόουντ με τον Μανέ (31'), δεν τελείωσαν το ματς όταν είχαν τις φάσεις και στη συνέχεια το πλήρωσαν. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους στο β' ημίχρονο, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, είχαν δοκάρι και τελικά ισοφάρισαν στο 87' με τον Γιορέντε διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 που κράτησε τη Λίβερπουλ στην έκτη θέση, μακριά από τα εισιτήρια για τα Κύπελλα Ευρώπης.

Παράλληλα πάντως οι Κόκκινοι έγιναν η πρώτη ομάδα από τις 12 που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη της European Super League που ένιωσαν την αντίδραση της ποδοσφαιρικής κοινότητας. Πριν από το ματς οπαδοί της Λιντς -ακόμη και της Λίβερπουλ σύμφωνα με δημοσιεύματα- βρέθηκαν έξω από το γήπεδο και διαδήλωσαν εις βάρος της απόφασης των 12 μεγάλων για να δημιουργήσουν την πρώτη κλειστή ποδοσφαιρική λίγκα. Η Λίβερπουλ αποδοκιμάστηκε έντονα κατά την άφιξή της...

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Η UEFA απειλεί με αποκλεισμό όσους σχεδιάζουν ευρωπαϊκή Super League

T

Μήνυμα από τους παίκτες της Λιντς

Την ίδια στιγμή μέσα στο Ελαντ Ρόουντ οι ποδοσφαιριστές της Λιντς φορούσαν κατά την προθέρμανση με μπλουζάκια με το μήνυμα «το ποδόσφαιρο υπάρχει για τους οπαδούς. Κερδίστε το».

Αντιδράσεις και στο Ανφιλντ

Σημειωτέον ότι φίλοι της ομάδας του Μερσεσάιντ συγκεντρώθηκαν έξω κι από το Ανφιλντ για να εκφράσουν την αντίθεσή τους με την απόφαση των διοικούντων.

Σήκωσαν και... αεροπλάνο!

Παράλληλα, στις εξέδρες του Ελαντ Ρόουντ υπήρχε ένα πανό με ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά της European Super League που ανέφερε: «Κερδίστε το στο γήπεδο. Το ποδόσφαιρο υπάρχει για τους φιλάθλους».

T

Μέχρι και... αεροπλάνο επιστρατεύτηκε για να στείλει το ξεκάθαρο μήνυμα εναντίον της European Super League!

T

Αντίθετος με European Super League κι ο Κλοπ

Ο Γιούργκεν Κλοπ κατά το παρελθόν είχε εκφράσει την αρνητική του άποψη για τη δημιουργία της European Super League και δεν αλλάζει γνώμη μολονότι βρίσκεται στον πάγκο της Λίβερπουλ, μιας εκ των ιδρυτικών ομάδων που προχώρησαν στη σχισματική κίνηση. Πριν από το ματς με τη Λιντς ο κόουτς των Ρεντς στο flash interview δεν μάσησε τα λόγια του σημειώνοντας πως ο ίδιος και οι παίκτες του δεν είχαν ιδέα. «Δεν άλλαξα την άποψή μου. Το άκουσα πρώτη φορά χθες. Έχουμε κάποιες πληροφορίες, αλλά όχι πολλές. Είναι δύσκολο, οι οπαδοί δεν είναι χαρούμενοι. Μπορώ να το καταλάβω αυτό. Εμείς δεν συμμετέχουμε καθόλου στην όλη διαδικασία, ούτε εγώ, ούτε οι παίκτες. Να θυμάστε, τα πια σημαντικά πράγματα σε ένα κλαμπ είναι οι οπαδοί και η ομάδα. Και έτσι πρέπει να είμαστε σίγουροι πως τίποτα δεν θα μπει ανάμεσά τους».

Και πρόσθεσε ότι: «Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό των οπαδών για τη Super League. Δεν ξέρω ακριβώς γιατί οι 12 ομάδες το έκαναν. Όμως είναι πάντα περισσότερα και περισσότερα παιχνίδια. Όλα γίνονται για το χρήμα, τίποτα άλλο».

Μπιέλσα: «Οι πλούσιοι φιλοδοξούν να γίνουν πιο ισχυροί»

Από την πλευρά του ο προπονητής της Λιντς Μαρτσέλο Μπιέλσα δήλωσε ξεκάθαρα ότι: «Το βασικό πρόβλημα, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, είναι ότι οι πλούσιοι πάντα φιλοδοξούν να γίνουν πιο ισχυροί δίχως να υπολογίζουν τις συνέπειες και τις επιπτώσεις που υπάρχουν στους άλλους»...

European Super LeagueΛιντςΓιούργκεν ΚλοπPremier LeagueΛίβερπουλ