Αθλητισμός|22.04.2021 01:08

Μαρία Σάκκαρη: Λύγισε από την Κβίτοβα έπειτα από μάχη δυόμισι ωρών

Newsroom

Επειτα από μια πολύ μεγάλη μάχη δυόμισι ωρών η Πέτρα Κβίτοβα λύγισε τη Μαρία Σάκκαρη στο τουρνουά της Στουτγάρδης. Η Τσέχα, νο. 9 στον κόσμο επικράτησε 2-1 σετ (6-3, 3-6, 6-3) της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, νο.19, και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Αντιθέτως, η Σάκκαρη δεν μπόρεσε να φτάσει ψηλά στο τουρνουά ωστόσο έδειξε για πολλοστή φορά ότι κοιτάζει στα μάτια της τενίστριας του Top-10.

Το παιχνίδι άρχισε ισορροπημένα με τις δυο παίκτριες να κυριαρχούν στο σερβίς τους. Ωστόσο η Κβίτοβα στο τέταρτο γκέιμ έκανε το καθοριστικό μπρέικ (1-3) στη Σάκκαρη, η οποία αμέσως μετά βρέθηκε στο 1-4 προτού χάσει το πρώτο σετ με 3-6 έπειτα από 39 λεπτά. Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη μπήκε στο κορτ πολύ πιο αποφασισμένη και πολύ πιο αποτελεσματική. Βελτίωσε το σερβίς της αλλά και τις επιστροφές στα χτυπήματα της Κβίτοβα και με ένα γρήγορο μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ (2-0) πήρε σημαντικό προβάδισμα φτάνοντας λίγο αργότερα μέχρι και το 4-1. Η Τσέχα απάντησε με δύο σερί γκέιμ (ένα μπρέικ) μειώνοντας σε 4-3 αλλά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έσπασε αμέσως το σερβίς της αντιπάλου της για το 5-3 και κρατώντας το δικό της σερβίς ισοφάρισε στα σετ (1-1) επικρατώντας 6-3 σε 52 λεπτά.

Διαβάστε επίσης: Αεράτος και με φόρα ο Τσιτσιπάς από το Μόντε Κάρλο και στη Βαρκελώνη

Στο τρίτο και τελευταίο σετ έγινε μεγάλη μάχη με την Κβίτοβα να σπάει το σερβίς της Σάκκαρη στο τέταρτο γκέιμ (1-3) αλλά και την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να απαντά αρχικά με μπρέικ στο μπρέικ για το 2-3 κι εν συνεχεία κρατώντας το χέρι της για το 3-3. Ομως η Κβίτοβα ήταν ψύχραιμη πέτυχε το 4-3 και έβαλε πίεση στη Σάκκαρη που υπέπεσε σε λάθη στο όγδοο γκέιμ. Η Τσέχα έκανε το μπρέικ (3-5) και μολονότι η Σάκκαρη το πάλεψε, δεν μπόρεσε να απαντήσει ξανά με μπρέικ για να μείνει στο ματς κι έχασε το σετ με 6-3 έπειτα από 55 λεπτά.

Μαρία ΣάκκαρηWTA ΣτουτγάρδηΤένιςΠέτρα Κβίτοβα