Αθλητισμός|23.04.2021 17:36

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η επέλαση στη Βαρκελώνη συνεχίζεται - «Εσβησε» τον Αλιασίμ

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει την φανταστική πορεία του στη Μεσόγειο καθώς σε συνέχεια της κατάκτησης του Masters στο Μόντε Κάρλο, προελαύνει και στη Βαρκελώνη. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας, νούμερο 5 στον κόσμο, μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις απέναντι σε Μουνάρ και Ντε Μινόρ, κυριάρχησε απέναντι και στον 20χρονο ταλαντούχο Καναδό Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 20 του ATP Ranking. Ο Τσιτσιπάς επικράτησε 2-0 σετ (6-3, 6-3) έπειτα από 1 ώρα και 24 λεπτά και προκρίθηκε στα ημιτελικά του ATP Barcelona Open. Στην τελική τετράδα θα αναμετρηθεί με τον 19χρονο Ιταλό Γιανίκ Σίνερ, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 19 και επικράτησε 2-0 σετ του Αντρέι Ρούμπλεφ.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος είχε ηττηθεί στα τρία πρώτα παιχνίδια με τον Αλιασίμ πλέον μετρά τρεις σερί νίκες απέναντί του. Μάλιστα έδειξε για ακόμη μια φορά την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται στη διάρκεια του 2021 καθώς ήδη μετρά πέντε ημιτελικούς. Παράλληλα, είναι εντυπωσιακός και στο χώμα, όπου έχει οχτώ σερί νίκες. Πλέον ελπίζει να φτάσει ξανά σε τελικό στην Βαρκελώνη, εκεί όπου «έγραψε» τον πρώτο τελικό της καριέρας του στο tour το 2018 (ηττήθηκε από τον Ναδάλ).

Στο ξεκίνημα του πρώτου σετ έγινε μεγάλη μάχη με τον Αλιασίμ να ασκεί μεγάλη πίεση στο σερβίς του Τσιτσιπά, ο οποίος όμως βρήκε τα κατάλληλα χτυπήματα και απάντησε διατηρώντας το χέρι του. Μάλιστα στο πέμπτο γκέιμ ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το πρώτο μπρέικ στον αντίπαλό του κάνοντας το 3-2. Ο Τσιτσιπάς συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 6-3 έπειτα από 47 λεπτά επιτυγχάνοντας ένα ακόμη μπρέικ.

Διαβάστε επίσης: Πρίγκιπας στο Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς, κατατρόπωσε τον Ρούμπλεφ

Το δεύτερο σετ είχε ανάλογη εικόνα με τον Τσιτσιπά να δυσκολεύεται στο σερβίς του αλλά να πετυχαίνει ξανά μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ για το 3-1. Το «σπάσιμο» αυτό ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα καθώς στη συνέχεια οι δυο παίκτες διατήρησαν το σερβίς τους με τον Ελληνα πρωταθλητή να καθαρίζει άνετα το σετ στο χέρι του φτάνοντας στην επικράτηση με 6-3 έπειτα από 37 λεπτά.

Στέφανος ΤσιτσιπάςATP Barcelona OpenΦέλιξ Ογκιέρ ΑλιασίμΤένις