Αθλητισμός|29.04.2021 00:32

Champions League, Παρί - Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Μεγάλη ανατροπή και άλμα πρόκρισης

Newsroom

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε μεγάλη ανατροπή στο Παρίσι, μετέτρεψε το εις βάρος της 1-0 σε 1-2 μέσα σε 7', νίκησε την Παρί και έκανε άλμα πρόκρισης για τον πρώτο τελικό στην ιστορία της. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό, είχε φάσεις, δύναμη, πάθος, ένταση, σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά και μεγάλα λάθη, ιδίως από την πλευρά της Παρί που ενδέχεται να της κοστίσουν τη συμμετοχή στον δεύτερο σερί τελικό Champions League.

Το 2019 ο νυν κόουτς της Παρί, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο απέκλεισε τη Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα με την Τότεναμ, αλλά αυτή τη φορά ο Καταλανός προπονητής ετοιμάζεται να χαμογελάσει. Ηδη έδωσε παράσταση πρόκρισης στο Παρίσι συνεχίζοντας το εντυπωσιακό αήττητο σερί των Πολιτών που παρέμειναν αήττητοι στο Champions League κατά την τρέχουσα σεζόν για ενδέκατο ματς με απολογισμό δέκα νίκες και μια ισοπαλία! Καμία άλλη αγγλική ομάδα δεν έχει πετύχει κάτι ανάλογο στη διοργάνωση από το 2003-04.

Το παιχνίδι είχε από την αρχή ταχύτατο ρυθμό αλλά και πολλή δύναμη. Η Παρί ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ στο 15' με τον Μαρκίνιος, ο οποίος έπειτα κόρνερ του Ντι Μαρία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά καθώς η άμυνα της Σίτι τον... έχασε. Κι αν ο Μαρκίνιος εξελίσσεται σε παίκτη για τα «μεγάλα» γκολ της Παρί, ο Ντι Μαρία παραμένει η σταθερή αξία στις ασίστ καθώς μοίρασε την 103η τελική πάσα του που κατέληξε γκολ με τη φανέλα των Παριζιάνων. Ο Αργεντινός έφτασε στην κορυφή της σχετικής λίστας στην Παρί.

Η Σίτι ανέβασε αισθητά την απόδοσή της στο β' ημίχρονο και τελικά βρήκε το γκολ της ισοφάρισης (1-1) με ανέλπιστο τρόπο έπειτα από σέντρα του Ντε Μπρόινε που κατέληξε στα δίχτυα στο 64'. Ο Νάβας δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας, έμεινε κολλημένος στη θέση του και δέχθηκε ένα τέρμα για το οποίο φέρει αποκλειστικά την ευθύνη. Ο Ντε Μπρόινε σκόραρε για τρίτο σερί παιχνίδι απέναντι στην Παρί καθώς είχε πετύχει γκολ και στους δυο προημιτελικούς του 2016, οπότε είχε χαμογελάσει ξανά η ομάδα του Μάντσεστερ!

Προτού προλάβει να συνέλθει η Παρί από τον τρόπο που δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης, στο 71' ο Μαχρέζ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, κι αφού το τείχος των παικτών της Παρί άνοιξε αδικαιολόγητα σ' ένα ακόμη μεγάλο σφάλμα, «υπέγραψε» την ανατροπή της Σίτι και το 1-2. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Γκέιγ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 77' για δολοφονικό μαρκάρισμα στον Γκιουντογκάν.

Παρί: Νάβας, Φλορέντσι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μπάκερ, Βεράτι, Παρέδες (83' Ερέρα), Γκέιγ, Ντι Μαρία (80' Ντανίλο), Νεϊμάρ, Μπαπέ.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ρούμπεν Ντίας, Κανσέλο (61' Ζιντσένκο), Ρόδρι, Γκιουντογάν, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν.

Champions LeagueΠαρί Σεν ΖερμένΜάντσεστερ Σίτιποδόσφαιρο