Αθλητισμός|01.05.2021 23:16

Premier League: Champions Τσέλσι με διπλό χτύπημα του Χάβερτς

Newsroom

Με δύο γκολ του εξαιρετικού Κάι Χάβερτς η Τσέλσι ξεπέρασε το εμπόδιο της Φούλαμ με 2-0 και ισχυροποίησε τη θέση της στην 4άδα της Premier League που εξασφαλίζει εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν. Μερικές ημέρες μετά τη σημαντική ισοπαλία που απέσπασε στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ και προτού παίξει τη ρεβάνς των ημιτελικών του Champions League, η ομάδα του Τόμας Τούχελ ήταν αποτελεσματική απέναντι στη Φούλαμ και βρέθηκε στο +6 (με ματς περισσότερο) από την πέμπτη Γουέστ Χαμ και στο +7 από την έκτη Λίβερπουλ που την Κυριακή του Πάσχα (2/5, 18.30) αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Παράλληλα, η Τσέλσι έδωσε μάλλον το τελειωτικό χτύπημα στη Φούλαμ, η οποία χρειάζεται κάτι περισσότερο από ένα θαύμα στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Το σκορ άνοιξε στο 10’ ο Χάβερτς, ο οποίος δεν αστόχησε μετά από ασίστ του Μάουντ και στο 49’ κλείδωσε το αποτέλεσμα ξανά από τετ-α-τετ έπειτα από τελική πάσα του Βέρνερ (2-0).

Διαβάστε επίσης: Η Σίτι καθάρισε σε δυο λεπτά την Πάλας κι αγκάλιασε τον τίτλο

Το αποτέλεσμα αυτό έφερε την Μπράιτον πολύ κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία. Οι «γλάροι» νίκησαν τη Λιντς με 2-0 και βρίσκονται πλέον 10 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και τη 18η Φούλαμ, ενώ οι δύο ομάδες έχουν να δώσουν άλλα τέσσερα παιχνίδια ως την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Premier LeagueΤσέλσιΚάι ΧάβερτςΦούλαμποδόσφαιρο