Αθλητισμός|06.05.2021 00:25

Αρης - Ολυμπιακός 1-1: Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους Κίτρινους

Newsroom

Ο Αρης έχασε πέναλτι κι είχε δοκάρι στο φινάλε του αγώνα με τον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα να κολλήσει στο 1-1 και να απωλέσει μεγάλη ευκαιρία για να κάνει άλμα Ευρώπης για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Οι Κίτρινοι δεν εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν ως επί το πλείστον με τα «δεύτερα» (ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε στην αρχική ενδεκάδα τους Τζολάκη, Σουρλή, Κάιπερς, Τιάγκο Σίλβα, Βρουσάι, ενώ ντεμπούτο πραγματοποίησε ως αλλαγή και ο 16χρονος Αλέξανδρος Καλογερόπουλος) στο Κλ. Βικελίδης και μολονότι άγγιξαν τη νίκη, αρκέστηκαν τελικά στον βαθμό της ισοπαλίας που τους διατηρεί στο +1 από τον τρίτο ΠΑΟΚ, στο +4 από την τέταρτη ΑΕΚ και στο +8 από τον πέμπτο Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημα με τον Ολυμπιακό να έχει δοκάρι στο 2' με τον Ντρέγκερ και τον Αρη νωρίς νωρίς να βρίσκει ένα γκολ. Στο 11' ο Σάσα πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Σεμέδο, πάσαρε προς τον Μάνο, ο οποίος με διπλή προσπάθεια και με δόση τύχης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη (1-0). Χρειάστηκε πάντως η παρέμβαση του VAR για να μετρήσει το γκολ καθώς αρχικά η διαιτητική ομάδα δεν είχε δει πως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Στο 20' ο Ολυμπιακός απάντησε αλλά το πλασέ του Κάιπερς σταμάτησε ξανά στο δοκάρι του Κουέστα.

Διαβάστε επίσης: Με... θωρηκτό Κρμέντσικ ο ΠΑΟΚ πέτυχε τέταρτη σερί νίκη επί της ΑΕΚ

Στο δεύτερο ημίχρονο αρχικά το παιχνίδι ήταν πιο νωχελικό με τις δυο ομάδες να μην βρίσκουν τον δρόμο προς την αντίπαλη περιοχή. Η εικόνα του ματς όμως άρχισε να αλλάζει μετά το 68' οπότε έγιναν αλλαγές κι απ' τις δυο πλευρές. Ιδίως το τελευταίο δεκάλεπτο είχε συναρπαστική εξέλιξη με τον Ολυμπιακό να σκοράρει με τον Φορτούνη στο 83' έπειτα από ασίστ του Χασάν (1-1).

Ο Αρης στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς προσπάθησε πολύ για να φτάσει στο νικητήριο γκολ, άγγιξε το 2-1, αλλά είχε για μοιραίο παίκτη τον Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος στο 89' αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι (το κέρδισε ο Σάντε Σίλβα από τον Τιάγκο Σίλβα) και στο 90' έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Τζολάκη με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μείνει κολλημένο στο 1-1.

Ο Άρης απέτυχε να κερδίσει τον Ολυμπιακό για 23ο συνεχόμενο επίσημο παιχνίδι, αφού η τελευταία του νίκη χρονολογείται στις 28 Απριλίου του 2010.

Αρης: Κουέστα, Σάκιτς, Σούντγκρεν, Δεληζήσης (39' Ροζ), Μπεναλουάν, Τζέγκο (79' Γκαρσία), Σάσα, Μαντσίνι (79' Ιωάννου), Γκάμα, Μπερτόλιο (69' Σίλβα), Μάνος (69' Ματίγια).

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Εμβιλά, Σεμέδο, Ντρέγκερ (78' Καλογερόπουλος), Ρέαμπτσιουκ, Σουρλής (77' Μπουχαλάκης), Σίλβα, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά (68' Φορτούνης), Βρουσάι (68' Χασάν), Κάιπερς (76' Ελ Αραμπί).

Βαθμολογία

SuperLeagueποδόσφαιροΟλυμπιακόςΑρης