Αθλητισμός|08.05.2021 23:37

Bundesliga: Πρωταθλήτρια η Μπάγερν για 9η σερί σεζόν - Αγγίζει θρυλικό ρεκόρ ο Λεβαντόβσκι

Newsroom

Στο πάρτι για την κατάκτηση του ένατου σερί τίτλου στην Bundesliga η Μπάγερν Μονάχου διέλυσε την Γκλάντμπαχ με 6-0. Οι Βαυαροί που δεν χρειάστηκε καν να παίξουν για να στεφθούν και μαθηματικά πρωταθλητές καθώς προηγήθηκε η ήττα της Λειψίας από την Ντόρτμουντ, φάνηκε να το διασκεδάζουν μέσα στο γήπεδο.

Το... κοντέρ σταμάτησε στα έξι γκολ με τον εκπληκτικό Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να πετυχαίνει χατ τρικ (2’, 34’, 66’) και να αγγίζει το θρυλικό ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ των 40 γκολ σε μια σεζόν. Ο Πολωνός κανονιέρης έφτασε τα 39 τέρματα σε 27 συμμετοχές και απομένουν δύο παιχνίδια στο πρωτάθλημα για να πιάσει (ή και να ξεπεράσει) τη μυθική επίδοση του Μίλερ. Παράλληλα, έχει ήδη εξασφαλισμένο το «χρυσό παπούτσι» καθώς κανείς δεν μπορεί να τον απειλήσει για την πρώτη θέση μεταξύ των κορυφαίων σκόρερ στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στο μεταξύ, τα υπόλοιπα γκολ για την Μπάγερν πέτυχαν ο Τόμας Μίλερ (23’), ο Κομάν (44’) και ο Σανέ (86').

Διαβάστε επίσης: Πρόβα τελικού με μεγάλη νίκη της Τσέλσι και αναβολή στέψης της Σίτι

Λίγο προτού ολοκληρώσει τη θητεία του στη Μπάγερν, ο κόουτς Χάνσι Φλικ οδήγησε τους Βαυαρούς στο δεύτερο σερί πρωτάθλημα και το 31ο στην ιστορία του συλλόγου συνολικά.

T

Προηγουμένως, πολύ σημαντική νίκη κόντρα στην Λειψία πέτυχε η Μπορούσια Ντόρτμουντ με 3-2 χάρη σε γκολ του Σάντσο στο 87' και συνεχίζει να ελπίζει σε μία θέση που οδηγεί στο Champions League. Εστω και χωρίς τον Έρλινγκ Χάαλαντ, που έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού, η Ντόρτμουντ επικράτησε της Λειψίας, σε μία άτυπη πρόβα του τελικού κυπέλλου και ανέβηκε ξανά στην τέταρτη θέση της Bundesilga. 

Γκερντ ΜίλερΜπορούσια ΝτόρτμουντΛειψίαΜπάγερν ΜονάχουποδόσφαιροΓκλάντμπαχΡόμπερτ ΛεβαντόφσκιBundesliga