Αθλητισμός|09.05.2021 23:16

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-1: Ευρώπη η Ενωση, μένει... Ελλάδα ξανά το Τριφύλλι

Newsroom

Η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα στο κρισιμότερο ματς της σεζόν που έκρινε το ευρωπαϊκό εισιτήριο και κέρδισε 1-0 στη Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό, που μένει Ελλάδα για άλλη μια χρονιά. Ο Μάνταλος πέτυχε το νικητήριο γκολ της Ενωσης, ο Μακέντα αστόχησε σε πέναλτι στις καθυστερήσεις και το ντέρμπι βάφτηκε στα... κιτρινόμαυρα. Η παρτίδα σώθηκε εν μέρει για την ΑΕΚ έστω και στο τέλος της σεζόν, σε αντίθεση με το Τριφύλλι που απέτυχε παταγωδώς καθώς για τέταρτη σερί σεζόν μένει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό με τον Παναθηναϊκό να έχει μόλις μια... υποψία φάσης με τον Σανκαρέ και την ΑΕΚ να μην δημιουργεί ούτε... μισή ευκαιρία τελειώνοντας το 45λεπτο με μηδέν τελικές! Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε σαφώς πιο δυναμικά καθώς ο Παναθηναϊκός έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Μακέντα στο 49', ενώ η ΑΕΚ απάντησε με γκολ. Στο 50' η Ενωση αναπτύχθηκε ωραία, ο Μάνταλος έπιασε στον ύπνο τον Σένκεφελντ και με σουτ έγραψε το 0-1.

Διαβάστε επίσης: Ο Μπόλονι μιλούσε στο τηλέφωνο εν ώρα ντέρμπι κι έγινε viral!

Μάλιστα, η ΑΕΚ σκόραρε και δεύτερο γκολ στην αμέσως επόμενη φάση (!) με τον Ανσαριφάρντ. Ωστόσο προηγουμένως η μπάλα είχε βγει άουτ πριν από τη σέντρα του Μάνταλου.

Η ομοβροντία επιθέσεων της μεταμορφωμένης Ενωσης συνεχίστηκε που απείλησε με τον Γαλανόπουλο, τον Τάνκοβιτς και κυρίως με τον Σβάρνα ο οποίος είχε δοκάρι. Ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ στο 68' αλλά ο Τσιντώντας απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Χατζηγιοβάνη και ο Λόπες απομάκρυνε με υπερπροσπάθεια. Οι Πράσινοι όμως έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να κρατηθούν ζωντανοί στο κυνήγι της Ευρώπης στο 96', οπότε ο Μακέντα κέρδισε πέναλτι από τον Νεντελτσιάρου, ανέλαβε την εκτέλεση αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό (80' Σάντσες), Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Νιάς (79' Μπουζούκης), Σανκαρέ (71' Σανκαρέ), Βιγιαφάνιες, Καμπετσής (58' Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (71' Εγκμπακοτό), Μακέντα. 

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος (81' Μπακάκης), Λόπες, Σβάρνας, Τσιγκρίνσι, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (70' Σάκχοβ), Τάνκοβιτς (70' Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ (89' Νεντελτσιάρου).

SuperLeagueΠαναθηναϊκόςποδόσφαιροΑΕΚ