Αθλητισμός|14.01.2019 21:49

Super League: Ξέσπασε η ΑΕΚ και ισοπέδωσε τον ΠΑΣ Γιάννινα

Σταύρος Καζαντζόγλου

Η ΑΕΚ πήγε στα Γιάννινα υπό ασφυκτική πίεση, αλλά φεύγει με την πιο πειστική φετινή της εμφάνιση. Πραγματοποιώντας εκπληκτικό 45λεπτο, η ΑΕΚ ισοπέδωσε τον ΠΑΣ Γιάννινα και επικράτησε με 4-0. Αποτέλεσμα που είχε διαμορφωθεί μάλιστα, από το πρώτο ημίχρονο. Για την ΑΕΚ η διαφορά ήταν στην εξαιρετική τετράδα των Πόνσε, Μάνταλου, Λιβάγια και Μπακασέτα που έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα στο γήπεδο.

Το σκορ άνοιξε στο 5’ από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάνταλου, σε μαρκάρισμα του Αποστολόπουλου στον Πόνσε. Η ΑΕΚ είχε δύο δοκάρια – με τον Λιβάγια στο 17’ και τον Μπακασέτα στο 19’ – αλλά έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 21’, όταν έπειτα από γύρισμα του Γκάλο, ο Μιχαήλ δεν μπόρεσε να απομακρύνει σωστά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η συνέχεια ήταν εξίσου εντυπωσιακή. Ο Πόνσε ήταν εκείνος που σκόραρε δύο φορές στο 45’ και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Στην πρώτη φάση έπειτα από κόρνερ του Γκάλο, στη δεύτερη εκμεταλλευόμενος τη σέντρα του Λιβάγια. Η ΑΕΚ είχε και νέο δοκάρι στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους έπειτα από σουτ του Χουλτ, ενώ ο Ουζουνίδης βρήκε την ευκαιρία να ντεμπουτάρει ο Κρίστισιτς.

Ο ΠΑΣ αποδοκιμάστηκε έντονα από τους οπαδούς του, προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ήταν πλέον αργά. Η ομάδα της Ηπείρου είχε δοκάρι με τον Νικολιά στο 63’, αλλά την ευκαιρία για το γκολ της τιμής ξόδεψε ο Αθανασιάδης στις καθυστερήσεις από το σημείο του πέναλτι, καθώς νικήθηκε από τον Μπάρκα.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης (46’ Τσόσιτς), Γκάλο, Μπακασέτας (69’ Κρίστισιτς), Αλεφ, Μάνταλος, Χουλτ, Λιβάγια, Πόνσε (80’ Μπογέ)

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Λίλα, Παμλίδης (46’ Σιόντης), Νικολιάς (76’ Νάουμετς), Γιάκος (83’ Ξύδας), Κρίζμαν, Αθανασιάδης

ΑΕΚΠΑΣ Γιάννινα