Αθλητισμός|16.05.2021 15:46

Πανηγυρική πρόκριση της Αννέτας Κυρίδου στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τριπλή εκπροσώπηση στο Τόκιο

Newsroom

Οριστικά με τρία πληρώματα θα εκπροσωπηθεί η ελληνική κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Αννέτα Κυρίδου κατέκτησε το τρίτο εισιτήριο για τα ελληνικά κουπιά με μια εξαιρετική κούρσα στον τελικό του σκιφ στην προολυμπιακή ρεγκάτα της Λουκέρνης όπου πήρε την πρώτη θέση με 7.42.20. Αντίθετα, τα άλλα δυο ελληνικά πληρώματα δεν κατάφεραν να προκριθούν στους τελικούς.

Στον ημιτελικό του διπλού σκιφ ελ. βαρών των γυναικών οι Ευαγγελία Αναστασιάδου και Ζωή Φίτσιου πάλεψαν για να μπουν στην πρώτη 3άδα και να πάρουν την πρόκριση στον ημιτελικό αλλά πέντε δευτερόλεπτα τους χώρισαν από την τρίτη θέση με αποτέλεσμα να μείνουν στην πέμπτη και να αποκλειστούν. Ούτε η δίκωπος των ανδρών με τους Γιάννη Καλανδαρίδη και Αντώνη Παπακωνσταντίνου κατάφερε να περάσει στον τελικό και να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για το Τόκιο. Οι δυο πρωταθλητές κατέλαβαν την έκτη θέση στον ημιτελικό και αποκλείστηκαν.

Ραντεβού στο Τόκιο έχουν ήδη δώσει για την Ελλάδα η δίκωπος άνευ των γυναικών με τις Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου, ο Στέφανος Ντούσκος στο σκιφ των ανδρών και πλέον η Αννέτα Κυρίδου στο σκιφ των γυναικών. Για έκτη φορά η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί σε Ολυμπιακούς αγώνες με τρία πληρώματα.

Ολυμπιακοί ΑγώνεςΑννέτα ΚυρίδουΣπορΟλυμπιακοί Αγώνες Τόκιοκωπηλασία