Αθλητισμός|16.05.2021 23:38

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-4: Οι Ερυθρόλευκοι διέσυραν τους Πράσινους στη Λεωφόρο

Newsroom

Οσο ονειρεμένα έκλεισε τη σεζόν στη Super League ο Ολυμπιακός άλλο τόσο εφιαλτικό ήταν το φινάλε μιας ούτως ή άλλως αποτυχημένης χρονιάς για τον Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες στο τελευταίο ματς των πλέι οφ διέσυραν το Τριφύλλι στη Λεωφόρο με 1-4 και σφράγισαν με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος. Την ίδια ώρα, το μαρτύριο για τους Πράσινους τελειωμό δεν είχε καθώς μια εβδομάδα μετά την απώλεια του ευρωπαϊκού εισιτηρίου και την αυτοκτονία με το χαμένο πέναλτι του Μακέντα στις καθυστερήσεις απέναντι στην ΑΕΚ, ήρθε ένα πολύ πιο ηχηρό χαστούκι από τον «αιώνιο» αντίπαλο που προκαλεί περαιτέρω τριγμούς στον σύλλογο.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί από το ξεκίνημα του ματς δείχνοντας διάθεση για να... διαλύσουν τους Πράσινους, που μπήκαν στο παιχνίδι για... αγγαρεία. Και το πλήρωσαν με μια βαριά ήττα που στιγματίζει ακόμη περισσότερο μια πλήρως αποτυχημένη χρονιά για τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός έκανε εκπληκτική εκκίνηση στο ντέρμπι αιφνιδιάζοντας απόλυτα τον Παναθηναϊκό. Ανοιξε το σκορ μόλις στο 7' με τον Μασούρα έπειτα από ασίστ του Ελ Αραμπί.

Και προτού καλά καλά συνέλθουν οι παίκτες του Τριφυλλιού, οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 13' ξανά με εκτελεστή τον Μασούρα, αυτή τη φορά με ασίστ του Χασάν. 

Οι Πειραιώτες λίγο έλειψε να γράψουν ιστορία στη Λεωφόρο (με τρία γκολ στο πρώτο τέταρτο) καθώς στο 13' ο Χασάν σκόραρε για τρίτη φορά. Ωστόσο, στο ξεκίνημα της φάσης, στην άλλη πλευρά του γηπέδου ο Σα είχε ανατρέψει εντός περιοχής τον Ιωαννίδη. Ο διαιτητής που αρχικά δεν είδε την παράβαση, έπειτα από παρέμβαση του VAR, έσπασε στην οθόνη, ακύρωσε το γκολ του Ολυμπιακού κι έδωσε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο Βιγιαφάνιες ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Σα απέκρουσε εντυπωσιακά. Ηταν το δεύτερο χαμένο πέναλτι για τους Πράσινους σε μια εβδομάδα μετά το άστοχο σουτ του Μακέντα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός έχασε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει στο 17' με τον Ιωαννίδη, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι.

Ο ξέφρενος ρυθμός του Ολυμπιακού συνεχίστηκε στο α' ημίχρονο με τον Ελ Αραμπί να πλασάρει εύστοχα στο 38' και να γράφει το 0-3.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε σφυγμό στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου και στο 53' ο Μαουρίσιο με ένα φανταστικό γκολ, βγαλμένο από... κόμικ πέτυχε το 1-3.

Ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 2-3 με τον Βιγιαφάνες στο 72' αλλά στο επόμενο λεπτό ο Ελ Αραμπί εκτέλεσε ξανά τους Πράσινους με κεφαλιά φτάνοντας τα 20 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα!

Ο Παναθηναϊκός τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτης λόγω αποβολής του Βιγιαφάνιες στις καθυστερήσεις.

Παναθηναϊκός: Χριστογεώργος, Μολό, Βέλεθ, Καραγιάννης, Σάντσες, Αλεξανδρόπουλος (67' Σανκαρέ), Μπουζούκης (62' Καρλίτος), Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο, Ιωαννίδης, Μακέντα (67' Ενγκμπακοτό).

Ολυμπιακός: Σα, Εμβιλά, Σεμέδο, Καλογερόπουλος, Ανδρούτσος, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ρεάμπτσιουκ (46' Λαλά), Ελ Αραμπί, Μασούρας, Χασάν (89' Βαλμπουενά).

ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακόςποδόσφαιροSuperLeague