Αθλητισμός|16.05.2021 22:35

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 0-1: Με το μυαλό στον τελικό ο Δικέφαλος

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης (0-1) στην Τούμπα με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γκόμεθ σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο ματς και για τους δύο. Ο Δικέφαλος έχοντας περισσότερο το μυαλό στον επερχόμενο τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό έχασε στο τελευταίο ματς των πλέι οφ στην Τούμπα τερματίζοντας ωστόσο στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Super League.

Το παιχνίδι πάντως ήταν περισσότερο διεκπεραιωτικό για τους δύο «μονομάχους» καθώς όλα είχαν κριθεί πριν από τη σέντρα. Ο μεν ΠΑΟΚ είχε «κλειδώσει» μαιθηματικά τη δεύτερη θέση και ο Αστέρας την έκτη. Χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, οι δύο ομάδες έψαχναν νίκη γοήτρου και ως εκ τούτου εμφανίστηκαν με διάθεση για να παίξουν ανοιχτά και σε ένα καλό τέμπο δεδομένων των συνθηκών και των δυνάμεων στην παρούσα φάση. Μάλιστα, ο Πάμπλο Γκαρσία έδωσε «ανάσες» σε βασικούς και κομβικούς ποδοσφαιριστές του ρόστερ, επιστρατεύοντας τη νέα γενιά του Δικεφάλου, με βασικούς τους Κωνσταντέλια, Τζόλη, Λύρατζη, Περέιρα, Μιχαηλίδη, Μιχάι, Τσιγγάρα.

Από την άλλη, ο Αστέρας Τρίπολης ήθελε να «γευτεί» τη μοναδική του νίκη στα playoffs και να αποχαιρετήσει με ψηλά το κεφάλι τη σεζόν. Και παρά την απειλητική διάθεση του ΠΑΟΚ με το... καλημέρα της αναμέτρησης, είχε υπομονή, στόχευσε στην ανάπτυξη από τις πτέρυγες και βρήκε αυτό που έψαχνε ακόμη και με περιπετειώδη τρόπο.

Ο Αστέρας αν και δεν απείλησε ιδιαίτερα στο ματς, κέρδισε πέναλτι στο 26' σε ανατροπή του Σβαμπ στον Γκόμεθ, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση. Αρχικά ο Πασχαλάκης απέκρουσε το πέναλτι αλλά ο διαιτητής έδωσε επανάληψη καθώς ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ δεν πατούσε τη γραμμή. Ο Γκόμεθ εκτέλεσε ξανά, τούτη τη φορά εύστοχα, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα της Τρίπολης (0-1).

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αποτρέψει την ήττα αλλά δεν βρήκε τον τρόπο να σκοράρει καθώς η ομάδα της Τρίπολης αμύνθηκε αποτελεσματικά μέχρι τέλους.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μιχάι (46' Κρέσπο), Βαρέλα (63' Ροντρίγκο), Μιχαϊλίδης, Λύρατζης, Σβαμπ (63' Νινούα), Τσιγγάρας, Περέιρα, Κωνσταντέλιας (46' Ουάρντα), Τζόλης, Σβιντέρσκι (63' Κρμέντσικ).

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Ρουμπέν Γκαρσία, Τασουλής, Καστάνιο, Σουάρες, Μπελόκ, Βαλιέντε, Γκόμεθ (46' Κανελλόπουλος), Σίτο (61' Αλβαρες), Αλί Μπαμπά (46' Κώτσιρας), Τζίμας.

ΠΑΟΚSuperLeagueΑστέρας Τρίποληςποδόσφαιρο