Αθλητισμός|18.05.2021 20:48

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ντουντουνάκη στα 100 μ. πεταλούδα!

Newsroom

Η Αννα Ντουντουνάκη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100 μ. πεταλούδα! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν καταπληκτική στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Βουδαπέστη και μολονότι ήταν από τα αουτσάιντερ της κούρσας, τερμάτισε στην πρώτη θέση μαζί με τη Γαλλίδα Μαρί Βατέλ, με την οποία είχε τον ίδιο χρόνο! Πρόκειται για μια ιστορική επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση δεδομένου ότι χρυσό μετάλλιο έχουν κατακτήσει μόνο ο Αρης Γρηγοριάδης και ο Ανδρέας Βαζαίος, ενώ πρόκειται και για τη μεγαλύτερη επιτυχία σε επίπεδο γυναικών καθώς η Νέρι Νιαγκουάρα έχει κατακτήσει τρία χάλκινα μετάλλια.

Η Ντουντουνάκη κολύμπησε τα 100 μ. πεταλούδα σε 57.37 συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ. Η Χανιώτισσα αθλήτρια, η οποία ήδη έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, γύρισε έκτη μετά τα πενήντα μέτρα αλλά ήταν άπιαστη στο δεύτερο 50άρι. Το 57.37 αποτελεί τον καλύτερο χρόνο όλων των εποχών στο αγώνισμα εντός συνόρων καθώς το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η ίδια με 57.77.

Η 25χρονη Ντουντουνάκη, η οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο το 2016, είναι απόφοιτη της Νομικής, έχει κάνει μεταπτυχιακό στο Λονδίνο και μιλάει τρεις ξένες γλώσσες. 

Κατάταξη

κολύμβησηΠανευρωπαϊκό ΚολύμβησηςΑννα Ντουντουνάκη