Αθλητισμός|21.05.2021 15:10

«Σίφουνας» ο Τσιτσιπάς στη Λυών - Πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό

Newsroom

Ακόμη μία φανταστική εμφάνιση πρόσθεσε στο παλμαρέ του ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας κυριάρχησε με 2-0 σετ (6-3, 6-4) του 25χρονου Ιάπωνα (νούμερο 60 στην παγκόσμια κατάταξη) Γιοσιχίτο Νισιόκα σε μόλις 66 λεπτά και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά της Λυών. Πρόκειται για τον έκτο εφετινό του ημιτελικό, όπου θα αναμετρηθεί με τον19χρονο Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι, ο οποίος απέκλεισε με 6-3, 7-6(2) τον Αλιάζ Μπέντενε.

Ο Τσιτσιπάς, νούμερο 5 στον κόσμο, πέτυχε ένα μπρέικ σε κάθε σετ γεγονός που ήταν αρκετό για να φτάσει στη νίκη χαλαρά δίχως να πατήσει γκάζι αλλά και χωρίς να επιτρέψει στον αντίπαλό του να ελπίσει στην... έκπληξη. Ο Ελληνας πρωταθλητής δεδομένου και του αποκλεισμού που υπέστη ο Ντομινίκ Τιμ είναι το φαβορί για τον τίτλο στη Λυών λίγο πριν από τη μεγάλη πρόκληση του Roland Garros που αρχίζει στις 24 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Ιουνίου.

Μάλιστα, ο Τσιτσιπάς μάλλον δεν έμεινε ικανοποιημένος από τον (λίγο) χρόνο που έμεινε στο γήπεδο και αποφάσισε να προπονηθεί μετά το ματς! Ο 22χρονος άσος παραμένει ο τενίστας με τις περισσότερες νίκες στη διάρκεια του 2021 καθώς έφτασε τις 31 από την αρχή του νέου έτους.

T

Στέφανος ΤσιτσιπάςΤένιςΛυών