Αθλητισμός|12.06.2021 18:41

EURO 2020, Ουαλία - Ελβετία 1-1

Newsroom

Η Ελβετία έκλεψε τις εντυπώσεις αλλά η Ουαλία ήταν εκείνη που... έκλεψε τον βαθμό στο δεύτερο ματς του Α' ομίλου του Euro 2020. Οι Ελβετοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς, είχαν συντριπτικά υπέρ τους την κατοχή της μπάλας, είχαν τις μεγάλες ευκαιρίες, μέχρι και «νικητήριο» γκολ πέτυχαν στο φινάλε, το όποιο όμως δεν μέτρησε ως οφσάιντ έπειτα από τσεκ του VAR, αλλά στο τέλος έμειναν στον... άσο. Το μεταξύ τους παιχνίδι στο Μπακού έληξε ισόπαλο (1-1) γεγονός που ήδη φέρνει την Ιταλία σε θέση απόλυτης ισχύος μετά την επιβλητική νίκη (3-0) επί της Τουρκίας στην πρεμιέρα.

Φάσεις η Ελβετία, ψυχή η Ουαλία

Η ψυχωμένη Ουαλία, που έπαιξε (εκνευριστικά) παθητικά ξεχώρισε για το πάθος της και γλίτωσε (χάρη και στον τρομερό γκολκίπερ Γουόρντ) από μια ήττα που την κρατάει ολοζώντανη στο παιχνίδι της πρόκρισης, ενώ η Ελβετία έδειξε ότι συγκριτικά με τις έτερες διεκδικήτριες του δεύτερου εισιτηρίου, πίσω από τη Σκουάντρα Ατζούρα, είναι ανώτερη ως ομάδα.

Οι Ελβετοί που κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, άνοιξαν το σκορ στο 49' με κεφαλιά του Εμπολό έπειτα από εκτέλεση κόρνερ (0-1). Αντί όμως να διατηρήσουν ή και να διευρύνουν το προβάδισμα, έπεσαν στην παγίδα της πεισματάρας Ουαλίας. Στο 74, και πάλι από εκτέλεση κόρνερ, ο Μουρ με γυριστή κεφαλιά πέτυχε το 1-1. Η Ελβετία πίεσε ασφυκτικά και σκόραρε με τον Γκαβράνοβιτς στο 85', όμως το γκολ ακυρώθηκε (ορθώς) ως οφσάιντ έπειτα από έλεγχο του VAR.

Ουαλία: Γουόρντ, Ρόμπερτς, Ρόντον, Ντέιβις, Μέφαμ, Μόρελ, Άλεν, Ράμσεϊ (90+2' Αμπαντου), Τζέιμς (75' Μπρουκς), Μουρ, Μπέιλ.

Ελβετία: Ζόμερ, Ελβέντι, Σαρ, Ακάντζι, Εμπαμπού, Ροντρίγκες, Τζάκα, Φρόιλερ, Σακίρι (66' Ζακάρια), Σεφέροβιτς (84' Γκαβράνοβιτς), Εμπολό.

Α' Ομιλος

Βαθμολογία

Ιταλία 3 (3-0)

Ελβετία 1 (1-1)

Ουαλία 1 (1-1)

Τουρκία 0 (0-3)

Όλες οι ειδήσεις

Κωφή τενίστρια συγκλονίζει για Σάκκαρη - Τσιτσιπά: «Τους ακούω με την ψυχή μου και με εμπνέουν»

Άρση lockdown: Τι αλλάζει από το Σάββατο – Μουσική στην εστίαση και νέο ωράριο στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Τσιτσιπάς - Σάκκαρη: Να μας «ξεβλαχέψουν» προσπαθούν κι αυτοί, αλλά είμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως

Γλυκά Νερά: Οι δύο λόγοι για τους οποίους αντέδρασε η 20χρονη Καρολάιν - Τα νέα στοιχεία για το ύποπτο αυτοκίνητο

Εθνική ΕλβετίαςΕθνική ΟυαλίαςEuro 2020Euro 2021Euro