Αθλητισμός|12.06.2021 18:54

Roland Garros: Σήκωσε την κούπα η Τσέχα Κρεϊτσίκοβα!

Newsroom

H Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα ολοκλήρωσε την ονειρεμένη πορεία της στο Roland Garros με την κατάκτηση του πρώτου Grand Slam στην καριέρα της! Η 25χρονη Τσέχα (No.33 στον κόσμο), που υποχρέωσε τη Μαρία Σάκκαρη σε οδυνηρή ήττα στα ημιτελικά, επικράτησε της Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα με 2-1 σετ (6-1, 2-6, 6-4) σε περίπου δύο ώρες και έγινε η έκτη σερί νέα πρωταθλήτρια της διοργάνωσης! Παράλληλα, έγινε η πρώτη τενίστρια από την Τσεχία που σηκώνει το γαλλικό όπεν μετά τη Χάνα Μαντλίνκοβα το 1981!

Πριν από εννέα μήνες δεν ήταν καν στο Top 100 και τώρα θα μπει στο Top 15, έχοντας σημειώσει 12 νίκες στη σειρά με διαδοχικούς τίτλους στο Στρασβούργο και το Παρίσι. Η πιο απίστευτη ιστορία του φετινού Roland Garros! Μάλιστα, έχει περάσει και στον τελικό του διπλού παρέα με τη συμπατριώτισσά της Κατερίνα Σινιάκοβα και θα προσπαθήσει αύριο να κάνει το «νταμπλ» κόντρα στις Μπέθανι Μάτεκ Σαντς/Ίγκα Σβιόντεκ. Το διπλό, άλλωστε, είναι η ειδικότητά της...

H Κρεϊτσίκοβα αφιέρωσε τον τίτλο στη Γιάνα Νοβότνα, η οποία ήταν η προπονήτριά της λίγο προτού φύγει από τη ζωή χτυπημένη από τον καρκίνο το 2017. «Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη», είπε αρχικά η Τσέχα. «Δεν το πιστεύω ότι κέρδισα Grand Slam. Όλο αυτό συνέβη γιατί με προσέχει (η Νοβότνα) από εκεί ψηλά». Την απονομή του τροπαίου έκανε η θρυλικά Μαρτίνα Ναβρατίλοβα.

Μπάρμπορα ΚρεϊτσίκοβαΤένιςRoland Garros