Αθλητισμός|13.06.2021 18:31

Αγγλία - Κροατία 1-0: Ενα και να... Στέρλινγκ κι έσπασε την κατάρα

Newsroom

Μια τρομερή ενέργεια του Κάλβιν Φίλιπς κι ένα εξαιρετικό τελείωμα του Ραχίμ Στέρλινγκ έσπασε την κατάρα που κυνηγούσε την Αγγλία στις πρεμιέρες των Euro. Τα Τρία Λιοντάρια έπαιξαν όσο έπρεπε, βρήκαν το γκολ που ήθελαν, κράτησαν το μηδέν στην άμυνα κι επικράτησαν 1-0 της πεισματάρας αλλά άχρωμης Κροατίας στο Γουέμπλεϊ.

Οι Αγγλοι που δεν είχαν νικήσει ποτέ στον πρώτο τους αγώνα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με 5 ισοπαλίες και 4 ήττες, τα κατάφεραν μπροστά στο ένθερμο κοινό τους εν μέσω αποθέωσης κι έδειξαν εξαρχής στο τουρνουά ότι διαθέτουν μια ομάδα που μπορεί να φτάσει ψηλά.

Η Αγγλία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι έχοντας δοκάρι στο 6' με τον Φόντεν. Ομως σταδιακά το παιχνίδι της μπλόκαρε με αποτέλεσμα το ημίχρονο να τελειώσει στο 0-0 με τους Κροάτες να παίζουν σε χαμηλό τέμπο ελέγχοντας τον ρυθμό. Ο,τι δεν κατάφεραν οι Αγγλοι στο πρώτο ημίχρονο όμως, το πέτυχαν στο 57' χάρη στην εξαιρετική ατομική ενέργεια και την τρομερή κάθετη του Κάλβιν Φίλιπς. Ο άσος της Λιντς έστρωσε στον Στέρλινγκ, ο οποίος κάνοντας κίνηση φορ μπήκε στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ (1-0).

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Τρίπιερ, Στόουνς, Μινγκς, Ράις, Φίλιπς, Στέρλινγκ (92' Κάλβερτ Λιούιν), Μάουντ, Φόντεν (71' Φόντεν), Κέιν (82' Μπέλιγχαμ).

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Βρσάλικο, Τσαλέτα - Τσαρ, Βίντα, Γκβαρντιόλ, Κόβατσιτς (85' Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς (70' Βλάσιτς), Μόντριτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς (78' Πέτκοβιτς), Κράμαριτς (70' Μπρέκαλο).

Εθνική ΑγγλίαςΕθνική ΚροατίαςEuro 2021Euro 2020Euro