Αθλητισμός|15.06.2021 00:21

Ισπανία - Σουηδία 0-0: Οι Βίκινγκς έπαιξαν... κατενάτσιο και μπλόκαραν τους Φούριας Ρόχας

Newsroom

Με γκέλα άρχισε τη μάχη στο Euro 2020 η Ισπανία, που έμεινε στο 0-0 με την πεισματάρα και ψυχωμένη Σουηδία. Οι Βίκινγκς έστησαν αμυντικό τείχος μπροστά από το τέρμα τους και μπλόκαραν τους Φούριας Ρόχας, οι οποίοι... ζάλισαν την μπάλα από τις πολλές πάσες αλλά γκολ δεν βρήκαν. Είχαν την κατοχή, είχαν τον έλεγχο του ρυθμού, δεν μπόρεσαν όμως ούτε να αποσυντονίσουν τους καλοστημένους Σουηδούς αλλά ούτε και να εκμεταλλευτούν τις (λίγες) κλασικές φάσεις που δημιούργησαν κυρίως με τον εξαιρετικό Ολμο και τον Μοράτα. Κάπως έτσι εισέρχονται σε μια αγχώδη διαδικασία με το ξεκίνημα στο τουρνουά καθώς η νίκη της Σλοβακίας επί της Πολωνίας περιέπλεξε τα δεδομένα στον 5ο όμιλο.

Σουηδικό κατενάτσιο

Η Σουηδία που είχε ξεκάθαρη στόχευση να μην αφήσει την Ισπανία να σκοράρει, πέτυχε τον στόχο της με σουηδικό... κατενάτσιο και διπλή ζώνη άμυνας, ενώ θα μπορούσε να έχει σοκάρει ολοκληρωτικά τους Ισπανούς, αν ήταν πιο αποτελεσματική στις μόλις δύο (αλλά πολύ μεγάλες) ευκαιρίες που δημιούργησε, αρχικά με τον εκπληκτικό Ισάκ που σημάδεψε το δοκάρι κι εν συνεχεία με τον Μπεργκ που έχασε το... άχαστο σε άδειο τέρμα.

Ισπανία: Σιμόν, Πάου Τόρες, Λαπόρτ, Γιορέντε, Ζόρντι Αλμπα, Κόκε (87' Φαμπιάν Ρουίθ), Ρόδρι (65' Σαράμπια), Πέδρι, Ντάνι Ολμο (74' Ογιαρθάμπαλ), Φεράν Τόρες (74' Ζεράρδ Μορένο), Μοράτα (65' Τιάγκο)

Σουηδία: Ολσεν, Ντάνιελσον, Λίντελοφ, Λούστιγκ (75' Κραφτ), Αουγκούστινσον, Ολσον (84' Καγιούστε), Εκνταλ, Λάρσον, Φόρσμπεργκ (84' Μπένγκστον), Ισάκ (68' Κλάεσον), Μπεργκ (68' Κουάισον).

Βαθμολογία - 5ος όμιλος

Σλοβακία 3 (2-1)

Ισπανία 1 (0-0)

Σουηδία 1 (0-0)

Πολωνία 0 (1-2)

Euro 2020Euro 2021EuroΕθνική ΙσπανίαςΕθνική Σουηδίας