Αθλητισμός|20.06.2021 00:40

Ισπανία - Πολωνία 1-1: Σε περιπέτειες οι Φούριας Ρόχας λόγω Λεβαντόβσκι και αστοχίας

Newsroom

Η Ισπανία, μετά την ισοπαλία με τη Σουηδία, έμεινε για δεύτερη σερί αγωνιστική χωρίς νίκη στο Euro 2020 και έμπλεξε σε περιπέτειες ως προς την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι Φούριας Ρόχας αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την Πολωνία και χρειάζονται πάση θυσία τη νίκη στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στη Σλοβακία προκειμένου να μην χάσουν το τρένο της πρόκρισης. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τους Πολωνούς, που χρειάζονται μόνο νίκη στο παιχνίδι με τους Σουηδούς για να έχουν ελπίδες πρόκρισης. Επί του παρόντος και οι δύο βρίσκονται εκτός πρώτης δυάδας στη βαθμολογία του 5ου ομίλου.

Η Ισπανία έπειτα από ένα διάστημα πίεσης και ανωτερότητας βρήκε το γκολ που ήθελε για να... λυθεί. Στο 25' ο Μορένο έβγαλε εξαιρετική πάσα προς τον Μοράτα, ο οποίος κινήθηκε στο όριο του οφσάιντ, βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Πολωνών και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0). 

Οι Φούριας Ρόχας παρέμειναν δραστήριοι στο α' ημίχρονο αλλά και οι Πολωνοί δεν τα παράτησαν και προσπάθησαν να βρουν το γκολ για να επανέλθουν. Μάλιστα είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Σβιντέρσκι, ο οποίος στο 35' με τρομερή εναέρια προβολή προσπάθησε να σκοράρει, ενώ στο 43' τράνταξε το δοκάρι με μακρινό σουτ. Μάλιστα στην εξέλιξη της φάσης ο Λεβαντόβσκι νικήθηκε από τον Σιμόν από κοντινή απόσταση.

Η Πολωνία όμως τελικά βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 54' με τον Λεβαντόβσκι, ο οποίος κυριάρχησε στη μονομαχία με τον Λαπόρτ και με κεφαλιά πέτυχε το 1-1 και έφερε την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης και την Ισπανία σε μπελάδες.

Οι Ισπανοί είχαν μοναδική ευκαιρία πάντως στο 57' για να πάρουν ξανά το προβάδισμα αλλά ο Μορένο, ο οποίος κέρδισε πέναλτι, ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Μοράτα πλάσαρε άουτ.

Η Ισπανία πίεσε ασφυκτικά μέχρι τέλους, έχασε ευκαιρίες με σπουδαιότερη του Μοράτα στο 84', οπότε ο συμπαίκτης του στη Γιουβέντους Σέζνι πραγματοποίησε την επέμβαση του αγώνα.

Ισπανία: Σιμόν, Μ. Γιορέντε, Λαπόρτ, Π. Τόρες, Άλμπα, Κόκε (68' Σαράμπια), Ρόδρι, Πέδρι, Μορένο (68' Φαμπιάν Ρουίζ), Μοράτα (87' Οϊαρθάμπαλ), Όλμο (62' Φεράν Τόρες).

Πολωνία: Σέζνι, Μπερεσίνσκι, Γκλικ, Μπεντνάρεκ (85' Νταβίντοβιτς), Γιόζβιακ, Κλιχ (55' Κοζλόβσκι), Μόντερ (85' Λινέτι), Πούχας, Σβιντέρσκι (67' Φρανκόβσκι), Λεβαντόβσκι, Ζιελίνσκι.

Βαθμολογία - 5ος όμιλος

Σουηδία 4 (1-0)

Σλοβακία 3 (2-2)

Ισπανία 2 (1-1)

Πολωνία 1 (2-3)

Τελευταία αγωνιστική - 23/6 (19.00)

Ισπανία - Σλοβακία

Σουηδία - Πολωνία

εθνική ΠολωνίαςΕθνική ΙσπανίαςEuroEuro 2021Euro 2020