Αθλητισμός|21.06.2021 21:25

Β. Μακεδονία - Ολλανδία 0-3: Η επέλαση των Οράνιε!

Newsroom

Με κυριαρχικό και πανηγυρικό τρόπο η Ολλανδία έκανε επίδειξη δύναμης στο τελευταίο ματς για τον 3ο όμιλο. Οι Οράνιε σάρωσαν με 3-0 τη Βόρεια Μακεδονία και προκρίθηκαν με τρεις νίκες και εννέα βαθμούς στους 16 του Euro 2020, όπου θα αντιμετωπίσουν τον τρίτο είτε του 4ου, είτε του 5ου, είτε του 6ου ομίλου. Οι Ολλανδοί ήδη με τις εμφανίσεις τους δικαίως συγκαταλέγονται πλέον μεταξύ των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου για πρώτη φορά μετά το 1988.

Από την άλλη πλευρά, η Βόρεια Μακεδονία στην ιστορική πρώτη παρουσία της σε Euro δεν κατόρθωσε να πάρει βαθμό μολονότι είχε αξιοπρεπή παρουσία. Εγινε μάλιστα η τρίτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης μετά τη Δανία το 1984 και την Τουρκία το 1996 που ηττήθηκε και στους τρεις αγώνες. Highlight από την πορεία της στο τουρνουά πάντως ήταν η αντικατάσταση στο ματς με τους Ολλανδούς του ποδοσφαιρικού θρύλου της χώρας Γκόραν Πάντεφ, ο οποίος τερμάτισε την πορεία του στην Εθνική ομάδα έπειτα από 122 συμμετοχές με pasillo από τους συμπαίκτες του και standing ovation από τους φιλάθλους.

Η Ολλανδία μολονότι ήταν αδιάφορη βαθμολογικά καθώς είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση από τη δεύτερη αγωνιστική έπαιξε με το πόδι στο γκάζι και άνοιξε το σκορ στο 24' με τον Ντεπάι έπειτα από θαυμάσια συνεργασία με τον Μάλεν.

Οι Ολλανδοί μπήκαν και στο δεύτερο ημίχρονο με φόρα και στο 51' πέτυχαν το 2-0 με τον αρχηγό τους Βαϊνάλντουμ, έπειτα από εξαιρετική ασίστ του εκπληκτικού Ντεπάι, ο οποίος έχει συμμετοχή σε 51 γκολ των Οράνιε (28 γκολ και 23 ασίστ!).

Και προτού συνέλθουν οι παίκτες της Β. Μακεδονίας, ήρθε και το τρίτο γκολ των Ολλανδών και το δεύτερο του Βαϊνάλντουμ στο ματς, ο οποίος μάλιστα έφτασε τα τρία στο τουρνουά αν και μέσος.

Βόρεια Μακεδονία: Ντιμιτριέφσκι, Ριστόφσκι, Βλεκόφσκι, Μουσλίου, Αλιόσκι, Μπάρντι (79' Στογιανόφσκι), Αντέμι (78' Νικόλοφ), Τρισκόφσκι (56' Tσουρλίνοφ), Ελμάς, Τραϊκόφσκι (68' Χασάνι), Πάντεφ (68' Κοσταντίνοφ).

Ολλανδία: Στεκέλενμπουργκ, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι (46' Τίμπερ), Μπλιντ, Ντάμφρις (46' Μπέρχαους), Βαν Άανχλοτ, Γκράβενμπερκ, Βαϊνάλντουμ, Φρ. Ντε Γιονγκ (79' Γκάκπο), Ντεπάι (66' Βέχορστ), Μάλεν (66' Πρόμες).

Βαθμολογία - 3ος όμιλος

Ολλανδία 9 (8-2)

Αυστρία 6 (4-3)

Ουκρανία 3 (4-5)

Β. Μακεδονία 0 (2-8)

EuroΕθνική ΟλλανδίαςEuro 2021Euro 2020Εθνική Βόρειας Μακεδονίας