Αθλητισμός|21.06.2021 21:32

Ουκρανία - Αυστρία 0-1: Με Μπαουμγκάρτνερ πήρε το εισιτήριο για τους 16, όπου περιμένει η Ιταλία

Newsroom

Μια μεγάλη πρόκριση πανηγύρισε η Αυστρία καθώς πήρε το εισιτήριο για τη φάση των 16 του Euro 2020 για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η ομάδα του Φράνκο Φόντα επικράτησε 1-0 της Ουκρανίας στον «τελικό» που θα έκρινε το δεύτερο εισιτήριο από τον 3ο όμιλο (η πρωτιά είχε κλειδώσει για την Ολλανδία από τη 2η αγωνιστική) χάρη σε ένα γκολ του Μπάουμγκάρτνερ και πλέον στους 16 θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ιταλία στο Γουέμπλει το Σάββατο 26 Ιουνίου.

Οι Ουκρανοί του Αντρέι Σεβτσένκο που έπαιζαν για δύο αποτελέσματα καθώς τους αρκούσε και η ισοπαλία για να προκριθούν, τελικά έπεσαν στην παγίδα και δεν μπόρεσαν να πετύχουν αυτό για το οποίο άπαντες τους έχριζαν ως φαβορί. Κι όχι μόνο αυτό καθώς πλέον κινδυνεύουν να μην πάρουν κανένα από τα τέσσερα εισιτήρια που προορίζονται για τους καλύτερους τρίτους των ομίλων καθώς έχουν τρεις βαθμούς και αρνητικό συντελεστή γκολ (4-5). Ηδη η Ελβετία που τερμάτισε τρίτη στον 1ο όμιλο έχει αβαντάζ καθώς συγκέντρωσε 4 βαθμούς.

Το ιστορικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήταν έργο του Μπαουγκάρτνερ, ο οποίος πλέον γράφεται με χρυσά γράμματα για το αυστριακό ποδόσφαιρο. Στο 21' ο Αλάμπα εκτέλεσε το κόρνερ και ο άσος της Χόφενχαιμ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Οσο κι αν προσπάθησαν οι Ουκρανοί στη συνέχεια, δεν βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης που θα τους έστελνε απευθείας στην επόμενη φάση. Οι Αυστριακοί ήταν καλύτεροι και με δύο νίκες (καθώς είχαν επικρατήσει στην πρεμιέρα και της Β. Μακεδονίας) πήραν δικαίως το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ουκρανία: Μπούστσαν, Καραβάεβ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Μικολένκο (85' Μπεσεντίν), Μαλινόφσκι (46' Τσιγκάνκοβ), Σαπαρένκο (68' Μάρλος), Σιντόρτσουκ, Ζιντσένκο, Γιαρμολένκο, Γιάρεμτσουκ

Αυστρία: Μπάχμαν, Λάινερ, Ντράγκοβιτς, Χίντερεγκερ, Αλάμπα, Σλάγκερ, Λάιμερ (72' Ιλσάνκερ), Γκρίλιτς, Μπαουμγκάρτνερ (33' Σεπφ), Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς (90' Κάλαϊτζιτς)

Βαθμολογία - 3ος όμιλος

Ολλανδία 9 (8-2)

Αυστρία 6 (4-3)

Ουκρανία 3 (4-5)

Β. Μακεδονία 0 (2-8)

EuroEuro 2020Εθνική ΑυστρίαςΕθνική ΟυκρανίαςEuro 2021