Αθλητισμός|10.07.2021 18:43

Wimbledon: Βασίλισσα στο Λονδίνο η Άσλεϊ Μπάρτι

Newsroom

Η εκπληκτική Άσλεϊ Μπάρτι «υπέταξε» στα τρία σετ την Καρολίνα Πλίσκοβα στον τελικό του Wimbledon και στέφθηκε... βασίλισσα στο Λονδίνο για πρώτη φορά στην καριέρα της. Δέκα χρόνια μετά τον θρίαμβό της στα juniors, η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο αυτή τη στιγμή λύγισε την 29χρονη Τσέχα (Νo.13) με 6-3, 6-7(4), 6-3 και κατέκτησε τον δίσκο του θρυλικού βρετανικού τουρνουά. Εγινε μάλιστα η πρώτη τενίστρια από την Αυστραλία μετά την Ιβόν Γκούλαγκονγκ το 1981 που κατάφερε να πανηγυρίσει στο All England Club. Πρόκειται για τον δεύτερο major τίτλο στην καριέρα της 25χρονης τενίστριας, η οποία κατέκτησε το Roland Garros το 2019.

Μεγάλη μάχη στο Wimbledon

Η Μπάρτι άρχισε το παιχνίδι άκρως εντυπωσιακά, πήρε τους 14 πρώτους πόντους (ένα σερί που αποτελεί ρεκόρ για το Λονδίνο) και έφτασε πανηγυρικά στο 4-0. Κάποιοι τότε σίγουρα θυμήθηκαν το 6-0, 6-0 της Ίγκα Σβιόντεκ επί της Πλίσκοβα στη Ρώμη! Η εξέλιξη αυτή, όμως, έκανε το Centre Court να στηρίξει την Τσέχα, η οποία έτσι άρχισε σιγά-σιγά να μπαίνει στο ματς. Με ένα κακό service game της Μπάρτι μείωσε σε 4-1 και παρότι δεν μπόρεσε να κρατήσει το δικό της σερβίς στη συνέχεια πέτυχε νέο μπρέικ, κάνοντας το 5-2. Δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στο σετ, όμως το 6-3 ήταν αρκετά... τιμητικό, λαμβάνοντας υπ' όψιν την εικόνα του αγώνα...

O πρίγκιπας Γουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ, μπροστά από τις θρυλικές Μπίλι Τζιν Κινγκ και Μαρτίνα Ναβρατίλοβα (copyright: AP)

Ούτε, όμως, το ξεκίνημά της στο δεύτερο σετ ήταν τόσο καλό και με ένα τραγικό τρίτο γκέιμ, έδωσε την ευκαιρία στην Μπάρτι να περάσει ξανά μπροστά (2-1). Αλλά έκανε τα... δωράκια της και η Μπάρτι, με αποτέλεσμα να δει την Πλίσκοβα να ισοφαρίζει σε 3-3 και να περνάει και για πρώτη φορά στον αγώνα μπροστά (4-3). Καταλαβαίνετε τι έγινε σε αυτό το σημείο στο Centre Court.

Ο σταρ του Χόλιγουντ Τομ Κρουζ στις εξέδρες του Wimbledon (copyright: AP)

Και πάλι, ωστόσο, δεν μπόρεσε να πατήσει στο μομέντουμ και όταν δέχτηκε το μπρέικ στο 5-5 από 40-0, όλα φάνηκαν να ξεκαθαρίζουν. Δεν ξεκαθάρισαν, όμως! Η Πλίσκοβα έκανε το μπρέικ, έστειλε το σετ σε τάι μπρέικ, όπου εκμεταλλεύτηκε το τρίτο σετ πόιντ της με διπλό λάθος της Μπάρτι! Το γήπεδο πήρε φωτιά, αλλά η τενίστρια από το Κουίνσλαντ διατήρησε την ψυχραιμία της: σημείωσε το καθοριστικό, όπως αποδείχτηκε, μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ του τρίτου σετ (2-0) και παρόλο που αντιμετώπισε μπρέικ πόιντ όταν σέρβιρε για τον τίτλο στο 5-3 (έκανε αβίαστο με το forehand, όμως μετά η Πλίσκοβα έχασε την πλάγια γραμμή), μπόρεσε να κλείσει τον αγώνα μετά από 1 ώρα και 55 λεπτά.

ΤένιςΑσλεϊ ΜπάρτιΚαρολίνα ΠλίσκοβαΓουίμπλεντον