Αθλητισμός|19.07.2021 22:08

Λάτσιο: Πανικός στην ομάδα μετά τις αντιδράσεις ακροδεξιών οπαδών επειδή ο Χισάι τραγούδησε το Bella Ciao

Newsroom

Ένα ακραίο περιστατικό συνέβη στη Λάτσιο με τον νεοαποκτηθέντα παίκτη, αλβανικής καταγωγής, Ελσίντ Χισάι, όταν εκείνος τραγούδησε το αντιφασιστικό «Bella Ciao», με τους ακροδεξιούς οπαδούς να μην μπορούν με τίποτα να κρύψουν τις ρατσιστικές αντιλήψεις τους. 

Το βίντεο που στάθηκε αφορμή

Σύμφωνα με την παράδοση στο τελετουργικό υποδοχής του παίκτη στην λέσχη των νέων συμπαικτών του ο Χισάι έπρεπε να τραγουδήσει όρθιος σε μια καρέκλα ένα τραγούδι, για να σπάσει ο πάγος, κι εκείνος επίλεξε να συστηθεί στους συμπαίκτες του τραγουδώντας το Bella Ciao.

T

Το βίντεο που τράβηξε ο συμπαίκτης του, Λουίς Αλμπέρτο και το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο προκάλεσε πανικό στις τάξεις των οπαδών της Λάτσιο, πολλοί εκ των οποίων είναι γνωστοί για τη φασιστική τους ιδεολογία.

T

Οι αντιδράσεις των οπαδών που καταγράφτηκαν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ήταν του τύπου: «Καλύτερα να τραγουδούσε τον ύμνο της Ρόμα», «Του είπε κανείς ότι δεν υπέγραψε στη Λιβόρνο;», «Ισως όλες οι συμφωνίες να σπάσουν», «Καλύτερα να παίζουμε με δέκα», ήταν μερικά από τα πιο ανώδυνα και ειρωνικά σχόλια που ανέβασαν οι «λατσιάλι».

Όλες οι ειδήσεις

Τόλης Βοσκόπουλος: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 χρονών

Μετάλλαξη Δέλτα: Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ - Ανησυχία για τη διασπορά στη χώρα

Φολέγανδρος: Γρονθοκόπησε τη Γαρυφαλλιά πριν την πετάξει από τα βράχια

Πελώνη: Προειδοποίηση για νέα μίνι lockdown στα πρότυπα της Μυκόνου

Εμβολιασμός παιδιών 12 έως 15 ετών: Τι είπε ο Μητσοτάκης

Καιρός: Η ψυχρή Λίμνη φέρνει καταιγίδες – Πού θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα

Λάτσιορατσιστικά σχόλιαποδόσφαιροbella ciao