Αθλητισμός|22.07.2021 00:34

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Η Νέα Γουινέα αποχωρεί από το Τόκιο λόγω κορονοϊού

Newsroom

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι σχετικά με αποχώρηση αποστολής από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η κυβέρνηση της Νέας Γουινέας πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τη διοργάνωση προκειμένου να προστατέψει όπως ανέφερε τους αθλητές από το ενδεχόμενο να προσβληθούν από τον θανατηφόρο ιό covid-19.

Η τελετή έναρξης των Αγώνων έχει προγραμματιστεί για τις 14:00 την Παρασκευή 23 Ιουλίου αλλά η Νέα Γουινέα θα είναι απούσα.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης της Νέας Γουινέας:

«Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Γουινέας, θέλοντας να προστατέψει την υγεία των αθλητών της, αποφάσισε με λύπη να ακυρώσει τη συμμετοχή της στο Τόκιο», ανέφερε το υπουργείο Αθλητισμού στο Guineenews.

Τα προειδοποιητικά μηνύματα υπήρχαν καιρό τώρα και είχαν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω των καθυστερήσεων στην αναχώρηση της αποστολής της Γουινέας, αν και ορισμένα μέλη βρίσκονται ήδη στην Ιαπωνία και πλέον ετοιμάζονται για την επιστροφή τους.

Θα είχε 8 αθλητές

Nα σημειωθεί πως στο Τόκιο η Παπούα Νέα Γουινέα θα αγωνίζονταν με 8 αθλητές. Η πρώτη παρουσία της νησιωτικής χώρας σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 1976 στο Μόντρεαλ του Καναδά με 5 αθλητές, ενώ η μεγαλύτερη αποστολή της χώρας ήταν 13 αθλητές το 1992 στη Βαρκελώνη. Κανείς αθλητής δεν έχει κατακτήσει κάποιο μετάλλιο στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας είχε αγωνιστεί με 4 αθλητές.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021αποχώρησηΟλυμπιακοί Αγώνες ΤόκιοΠαπούα Νέα Γουινέα