Αθλητισμός|19.01.2019 22:11

ΠΑΟΚ: «Όργια» Βιεϊρίνια, πάρτι… ανανέωσης από Μπίσεσβαρ

Newsroom

Το «διπλό» του Ολυμπιακού στα Γιάννινα και η μείωση της βαθμολογικής απόστασης στους 5 βαθμούς, κάθε άλλο παρά… άγχωσαν τον ΠΑΟΚ, που μετέτρεψε σε σαββατιάτικο περίπατο το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, φτάνοντας με χαρακτηριστική άνεση στο ευρύ 3-0, που τον επανέφερε στο +8 απ’ τους Πειραιώτες.

Με αιχμές του δόρατος τον ασταμάτητο Αντελίνο Βιεϊρίνια και τον «αέρινο» Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο δικέφαλος του Βορρά έβαλε απ’ τα πρώτα λεπτά τον Πανιώνιο στην εστία του και ξεκίνησε το… σφυροκόπημα. Μόλις στο 6’ ο Βιεϊρίνια έπιασε σουτ στην κίνηση με τον Κότνικ να δείχνει καλά αντανακλαστικά. Ο γκολκίπερ των «κυανέρυθρων» δεν μπόρεσε ωστόσο, να αντιδράσει το ίδιο καλά στην απίθανη έμπνευση του Μπίσεσβαρ στο 11’.

Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την μπάλα απ’ την κάθετη του Μαουρίσιο, τη «χάιδεψε» όσο χρειαζόταν για να αποφύγει τον Σταυρόπουλο και με εξαιρετικό πλασέ στη γωνία έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Το καλύτερο, προσωπικό «δώρο» του Ολλανδού προς τον ΠΑΟΚ και τους φίλους του δικεφάλου του Βορρά για την ανανέωση του συμβολαίου του έως το 2022, που επικυρώθηκε λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του αγώνα.

T

Στο 28’ ο Πανιώνιος είχε τη δική του καλή στιγμή στο παιχνίδι, με το μακρινό σουτ του Μακρύλλου που έφυγε λίγα… εκατοστά άουτ απ’ το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη. Ένα άτσαλο μαρκάρισμα ωστόσο, του Μακρύλλου πάνω στον Μπίσεσβαρ στο 41’, επέσυρε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του στο παιχνίδι (είχε προηγηθεί άλλη μία στο 33’), με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να μείνει με 10 παίκτες πριν φύγει το ημίχρονο.

Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους Νεοσμυρνιώτες, ήρθε κι ένα δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ λίγο πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, για να «τελειώσει» ουσιαστικά το ματς. Και τι γκολ! Εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ελ Καντουρί από τα αριστερά, σέντρα προς τα έξω προς τον Βιεϊρίνια, ο οποίος ερχόταν με… χίλια και σουτ του Πορτογάλου κάπτεν του ΠΑΟΚ στη γωνία του Κότνικ για το 2-0!

Σακχόφ και… Λύρατζης

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κατέβασε… στροφές, κάνοντας σε μεγάλο βαθμό «συντήρηση» εν όψει των αγώνων που ακολουθούν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ωστόσο είχε και πάλι αρκετές «δυνατές» στιγμές στο παιχνίδι. Στο 55’ ο Μανοΐλοβιτς (που πήρε τη θέση του τραυματία Κότνικ στο ημίχρονο) σταμάτησε εντυπωσιακά στο «γάμα» την κεφαλιά του Σακχόφ.

Στο 70’ ωστόσο, ο μέσος του ΠΑΟΚ πήρε τη… ρεβάνς απ’ τον γκολκίπερ του Πανιωνίου κάνοντας το 3-0 με δυνατό πλασέ, σε μία φάση που είχε ωστόσο, μεγάλη ευθύνη ο Μανοΐλοβιτς καθώς έκανε κάκιστο υπολογισμό της μπάλας. Στο 87’ ο Πανιώνιος έφτασε κοντά στο γκολ της τιμής, όμως ο Πασχαλάκης με απίθανη εκτίναξη στο «παραθυράκι» απέκρουσε σε κόρνερ το καλοζυγισμένο φάουλ του Κούρντι.

T

Στο 79’ ο Ρασβάν Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι τον Λευτέρη Λύρατζη, με τον 19χρονο μπακ να πραγματοποιεί το επίσημο ντεμπούτο του στη Super League, λίγες ημέρες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του και να χειροκροτείται θερμά από την κερκίδα.

Εκτός από την αποβολή του Μακρύλλου (2η κίτρινη στο 41’), την κίτρινη του Σιδηρόπουλου αντίκρισαν από πλευράς ΠΑΟΚ οι Μαουρίτσιο, Λημνιός, Σακχόφ, ΕΛ Καντουρί κι από πλευράς Πανιωνίου οι Σαραμαντάς, Ντουρμισάι.

T

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Βιεϊρίνια (79’ Λύρατζης), Κρέσπο, Βαρέλα, Τόσκα - Σάκχοφ, Μαουρίσιο (75’ Καρέλης) - Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Λημνιός (67’ Ζαμπά) - Ακπόμ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μάντζιος): Κότνικ (46’ λ. τρ. Μανοΐλοβιτς)– Παπαγεωργίου, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Σαραμαντάς - Κόρμπος, Μακρύλλος – Κούρντι, Κότσιτς, Σίντι Αλί (76’ Μανθάτης) – Ντουρμισάι (63’ Καμαρά).

ΠανιώνιοςSuper League 1ΠΑΟΚ