Αθλητισμός|24.07.2021 09:24

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Στην 5η θέση η δίκωπος των Μπούρμπου-Κυρίδου - Θα έχουν 2η ευκαιρία

Newsroom

Τη δεύτερη ευκαιρία τους θα έχουν για να περάσουν στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Aγώνων του Τόκιο η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου μετά την πέμπτη θέση που κατέλαβαν στην κωπηλασία στα προκριματικά της δικώπου τα ξημερώματα του Σαββάτου (24/7) στο κωπηλατοδρόμιο Sea Foresrt Waterway. Τα δυο κορίτσια από τη Θεσσαλονίκη στην πρεμιέρα τους σε Ολυμπιακούς παρουσιάστηκαν με αρκετό άγχος, δεν έκαναν το καλύτερο ξεκίνημα με αποτέλεσμα να μείνουν από νωρίς στην τέταρτη θέση και εκτός διεκδίκησης των τριών πρώτων εισιτηρίων που οδηγούσαν απευθείας στα ημιτελικά.

Κράτησαν δυνάμεις Κυρίδου και Μπούρμπου

Έτσι ανέκοψαν ταχύτητα προκειμένου να κρατήσουν δυνάμεις για τον αυριανό (25/7) επαναληπτικό τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση με 7:33.94 . Τα τρία εισιτήρια για τα ημιτελικά πήραν οι Καναδάς (7:18.34), Ρουμανία (7:20.36) και Ιταλία (7:22.79) ενώ την τέταρτη θέση πήραν οι ΗΠΑ (7:26.95) που θα αγωνιστούν επίσης μαζί με το ελληνικό πλήρωμα στον επαναληπτικό, που θα γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής στις 03:50 (ώρα Ελλάδας). Εκτός από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα στον αυριανό επαναληπτικό θα αγωνιστούν οι Ιρλανδία (σήμερα έκανε 7:24.71) και Κίνα (σήμερα έκανε 7:45.55) με τη μία βάρκα να μένει εκτός ημιτελικού.

Η Μαρία Κυρίδου τόνισε μετά την κούρσα: «Ξεκινήσαμε την κούρσα δυνατά για να δούμε που θα είμαστε με τα υπόλοιπα πληρώματα, πιέσαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε στο πρώτο μισό της κούρσας, ύστερα όμως δεν δώσαμε το 100% γιατί θέλαμε να κρατήσουμε δυνάμεις για αύριο και ελπίζουμε για το καλύτερο. Ότι υπήρχε λίγο άγχος, υπήρχε. Εγώ προσωπικά το διαχειρίστηκα καλά το άγχος μου. Πιστεύω πιο πολύ ήταν ότι δεν είχαμε συνεννοηθεί πως θα διαχειριστούμε την κούρσα, μάλλον το είχαμε συνεννοηθεί αλλά δεν βγήκε ακριβώς το ίδιο οπότε πάμε για αύριο για να πετύχουμε το 100% κι ό,τι καλύτερο. Είμαι αισιόδοξη. Το πλάνο για την κούρσα είναι καλό απλά αυτό που ξεκινήσαμε σήμερα θα το πάμε ως το τέλος».

Όλες οι ειδήσεις

Μεταπολίτευση: Έβλαψε ή ωφέλησε την ελληνική κοινωνία;

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021 - Τόκιο: Το διπλό στοίχημα πίσω από το αθλητικό ιδεώδες

Κορονοϊός - Θωμαΐδης: Έως και 2.000 κρούσματα τον Αύγουστο στην Αττική

Ισπανός ερευνητής μιλά στο ethnos.gr: Γιατί έκανα παγκόσμιο case study το Μάτι

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Εξαιρετική Σάκκαρη πέρασε το εμπόδιο της Κονταβέιτ

Χριστίνα ΜπούρμπουΟλυμπιακοί Αγώνες 2021Μαρία ΚυρίδουΟλυμπιακοί ΑγώνεςκωπηλασίαΤόκιο 2020