Αθλητισμός|24.07.2021 14:49

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Προκρίθηκε στον β' γύρο του πινγκ πονγκ ο πολύπειρος Γκιώνης, 63ος στην ποδηλασία ο Τζωρτζάκης

Newsroom

Θαυμάσιο ήταν το ξεκίνημα του Παναγιώτη Γκιώνη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο 41χρονος Ελληνας πρωταθλητής του πινγκ πονγκ προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του μονού ανδρών καθώς επικράτησε με 4-0 στα γκέιμ του Σέρβου -ουγγρικής καταγωγής- Ζολτ Πέτο ((No.53 στο ταμπλό).

Ο Έλληνας πρωταθλητής (Νο.35 του ταμπλό), στους πέμπτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του, ήταν αποφασιστικός στα καθοριστικά σημεία του δεύτερου και τρίτου γκέιμ και πήρε την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (25/07) τον Αιγύπτιο Αχμέντ Σαλέχ (No.31 του ταμπλό).

63ος ο Τζωρτζάκης

Παράλληλα, ο ποδηλάτης Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, ο οποίος βρέθηκε για ένα μεγάλο διάστημα της διαδρομής των 234 χλμ, της ποδηλασίας δρόμου μέσα στην πρώτη πεντάδα, ακόμη και στην πρώτη θέση, τελικά δεν άντεξε στην πίεση και το ιδιαίτερα απαιτητικό φινάλε του αγώνα και ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην 63η θέση με χρόνο 6:21:46.

Ο Ρίχαρντ Καραπάζ κατέκτησε την πρώτη θέση στο αγώνισμα της ποδηλασίας δρόμου κατά την πρώτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Ο ποδηλάτης από τον Ισημερινό πήρε το χρυσό μετάλλιο, αφού κάλυψε τα 234 χλμ. της απόστασης σε 6 ώρες 5 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα, μπροστά από τους Βόουτ βαν Αέρτ (Βέλγιο) και Ταντέι Πογκάτσαρ (Σλοβενία). Ο Βέλγιος κάτοχος του χρυσού μεταλλίου το 2016 στο Ρίο, Γκρεγκ Βαν Αβερμάετ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα του και εγκατέλειψε λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό. Συνολικά τερμάτισαν 82 ποδηλάτες, ενώ  εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους 46 αθλητές.

Όλες οι ειδήσεις

Μεταπολίτευση: Έβλαψε ή ωφέλησε την ελληνική κοινωνία;

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021 - Τόκιο: Το διπλό στοίχημα πίσω από το αθλητικό ιδεώδες

Κορονοϊός - Θωμαΐδης: Έως και 2.000 κρούσματα τον Αύγουστο στην Αττική

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Το σκεπτικό προφυλάκισης του 30χρονου - Ευέξαπτο άτομο που μπορεί να κάνει κακό

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Εξαιρετική Σάκκαρη πέρασε το εμπόδιο της Κονταβέιτ

Πολυχρόνης ΤζωρτζάκηςποδηλασίαΟλυμπιακοί Αγώνες 2021Ολυμπιακοί ΑγώνεςΠαναγιώτης Γκιώνηςεπιτραπέζια αντισφαίρισηΤόκιο 2020