Αθλητισμός|25.07.2021 08:54

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Τρεις προκρίσεις στα ημιτελικά για τα ελληνικά κουπιά

Newsroom

Εξαιρετική ήταν η επίδοση των ελληνικών κουπιών στους προημιτελικούς της κωπηλασίας τα ξημερώματα της Κυριακής (25/7) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου προκρίθηκαν στα ημιτελικά της δικώπου, ενώ μια θέση στον τελικό θα διεκδικήσουν και ο Στέφανος Ντούσκος και η Αννέτα Κυρίδου που επίσης πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά σε απλό σκιφ ανδρών και γυναικών αντιστοίχως.

Τρεις προκρίσεις για την κωπηλασία

Παρά τη μέτρια εμφάνιση στα προκριματικά, όπου κατέλαβαν την 5η θέση της σειράς τους, η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου στον επαναληπτικό αξιοποίησαν τη δεύτερη ευκαιρία, έκαναν μία εξαιρετική κούρσα και πέρασαν πρώτες τη γραμμή του φίνις, με χρόνο 7:28.00. Στα ημιτελικά προκρίθηκαν από τον επαναληπτικό επίσης οι δεύτερες Αμερικανίδες Καλμόε/Έισερ (7:29.87) και οι τρίτες Ιρλανδέζες Κρόλεϊ/Ντουκάρσκα (7:31.99).

Παράλληλα, μια θέση στον τελικό του απλού σκιφ θα διεκδικήσει ο Στέφανος Ντούσκος. Ο Γιαννιώτης σκιφίστας πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, αφού παρέμεινε πρώτος, στα 500, τα 1.000, έμεινε δεύτερος πίσω από τον Νορβηγό Κγιέτιλ Μπορτς στα 1.500 μέτρα, για να περάσει δεύτερος και τη γραμμή του φίνις με χρόνο 7:12.77 και να προκριθεί στα ημιτελικά του αγωνίσματος. Ο πρώτος Κγιέτιλ Μπορτς από τη Νορβηγία τερμάτισε στην πρώτη θέση με χρόνο 7:10.97, ενώ ως τρίτος της 1ης προημιτελικής σειράς προκρίθηκε ο Ιταλός Αλμπέρτο Τζενάρο ντι Μάουρο, με χρόνο 7:26.25.

Επίσης, την πρόκριση στα ημιτελικά του απλού σκιφ γυναικών εξασφάλισε και η Αννέτα Κυρίδου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης τερμάτισε στην 3η θέση της 3ης προημιτελικής σειράς τα ξημερώματα της Κυριακής (25/7) και θα είναι στις αθλήτριες που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο του τελικού του αγωνίσματος. Η Αννέτα Κυρίδου τερμάτισε σε χρόνο 8:02.19. Πρώτη από την προημιτελική σειρά της Αννέτας Κυρίδου προκρίθηκε στα ημιτελικά η Αυστριακή Μαγκνταλένα Λόμπνιχ (7:58.20), ενώ δεύτερη ήταν η Ολλανδή Άννα Σάρα Σοφί Σόουβερ (7:59.92).

Όλες οι ειδήσεις

Μεταπολίτευση: Έβλαψε ή ωφέλησε την ελληνική κοινωνία;

Δεν είναι μόνο ο Αντετοκούνμπο: 9 αθλητές - θρύλοι που πείνασαν στα παιδικά τους χρόνια

Δολοφονία στην Θήβα: Στο μικροσκόπιο το παρελθόν του θύματος - Είχε απασχολήσει τις Αρχές για υπόθεση ναρκωτικών

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Αυτή είναι η αλήθεια για το φιάσκο της ΕΡΤ με τον Λευτέρη Πετρούνια

Αννέτα ΚυρίδουΤόκιο 2020κωπηλασίαΣτέφανος ΝτούσκοςΟλυμπιακοί Αγώνες 2021Ολυμπιακοί ΑγώνεςΧριστίνα ΜπούρμπουΜαρία Κυρίδου