Αθλητισμός|25.07.2021 22:51

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Δύσκολη αλλά επιτυχημένη εκκίνηση για Τσιτσιπά

Newsroom

Έστω και αγχωτικά, κι έχοντας αλλάξει τέσσερις (!) ρακέτες στη διάρκεια του ματς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το χρέος του στην πρεμιέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας και μια από τις μεγάλες ελπίδες της Ελλάδας για μετάλλιο, δυσκολεύτηκε αλλά έπειτα από μία ώρα και 50 λεπτά επικράτησε 2-1 σετ (6-3, 3-6, 6-3) του 37χρονου Γερμανού Φίλιπ Κολσράιμπερ, ο οποίος βρίσκεται στο 112 της παγκόσμιας κατάταξης και έδωσε μεγάλη μάχη. Ο Τσιτσιπάς (νο.4 στον κόσμο) πήρε το εισιτήριο για τον β' γύρο (φάση των 32), όπου θα αντιμετωπίσει τον Τιαφό (νο.53). Ο Αμερικανός είναι εκείνος που απέκλεισε τον Ελληνα πρωταθλητή από το πρόσφατο Γουίμπλεντον.

Προσηλωμένος στον στόχο του, με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έδειξε να έχει άγχος και κυριάρχησε στο πρώτο σετ. Διατήρησε το σερβίς του από την αρχή μέχρι και το τέλος και χάρη στο μπρέικ που έκανε στο τέταρτο γκέιμ για το 3-1, έφτασε σε μια άνετη επικράτηση με 6-3 έπειτα από 36 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ η μάχη ήταν πολύ πιο ισορροπημένη μέχρι και το έκτο γκέιμ καθώς ο Κολσράιμπερ διαχειρίστηκε καλύτερα το σερβίς του, ενώ δυσκόλεψε τον Τσιτσιπά στο δικό του σερβίς. Κι έφτασε στο μπρέικ στο όγδοο γκέιμ πετυχαίνοντας το 3-5, προτού τελειώσει το σετ στο 3-6 σε 39 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα ο Ελληνας πρωταθλητής φάνηκε να χαλαρώνει και να χάνει το μυαλό του. 

Το παιχνίδι μετετράπη σε ντέρμπι και κρίθηκε στο τρίτο και τελευταίο σετ, όπου ο Κολσράιμπερ έκανε εκπληκτική εκκίνηση ξεκινώντας με μπρέικ στον Τσιτσιπά (0-2), ο οποίος όμως αφυπνίστηκε κι απάντησε με μπρέικ στη συνέχεια ισοφαρίζοντας σε 2-2. Βελτίωσε το σερβίς του και συνολικά τα χτυπήματά του φτάνοντας σε ένα ακόμη μπρέικ στο όγδοο γκέιμ για το 5-3. Ο Στέφανος σέρβιρε για να κερδίσει το ματς και δεν λάθεψε τελειώνοντας το σετ με 6-3.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Αυξάνονται οι εισαγωγές - Έκκληση για εμβολιασμό - «Κατεβάζει τον κίνδυνο θανάτου 100 φορές»

Πανελλήνιες 2021: Μεγάλες ανατροπές φέτος, στις βάσεις του μισού μηχανογραφικού δελτίου

Χρίστος Δήμας: Πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Σπουδαία νίκη της Εθνικής πόλο στην πρεμιέρα με Ουγγαρία

Δεν είναι μόνο ο Αντετοκούνμπο: 9 αθλητές - θρύλοι που πείνασαν στα παιδικά τους χρόνια

Τόκιο 2020ΤένιςΟλυμπιακοί Αγώνες 2021Στέφανος ΤσιτσιπάςΟλυμπιακοί Αγώνες