Αθλητισμός|29.07.2021 14:36

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Όνειρο ήταν και πάει το μετάλλιο για Τσιτσιπά - Σάκκαρη που αποκλείστηκαν στο μεικτό

Newsroom

Ονειρο ήταν και πάει το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη. Οι κορυφαίοι Ελληνες τενίστες μετά τον αποκλεισμό στο μονό, έχασαν τη μάχη και στο διπλό μεικτό καθώς ηττήθηκαν από την αυστραλιανή ομάδα της Άσλεϊ Μπάρτι και του Τζον Πιρς με 2-1 σετ (6-4, 4-6, 10-6).

Το ελληνικό δίδυμο έκανε νωρίς μπρέικ στην αυστραλιανή ομάδα (1-2) που όμως απάντησε αμέσως με μπρέικ στο σερβίς του ελληνικού διδύμου ισοφαρίζοντας σε 2-2. Το παιχνίδι συνεχίστηκε ισορροπημένα μέχρι και το δέκατο και καθοριστικό μπρέικ, οπότε η Μπάρτι και ο Πιρς έκαναν το δεύτερο μπρέικ τους στο ματς παίρνοντας το σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ Τσιτσιπάς και Σάκκαρη έκαναν μπρέικ νωρίς-νωρίς και διατηρώντας το σερβίς τους μέχρι το τέλος του σετ επικράτησαν 6-4 και ισοφάρισαν στέλνοντας το ματς στο τελευταίο σετ που ουσιαστικά είναι νοκ άουτ καθώς παίζεται απευθείας το λεγόμενο σούπερ τάι μπρέικ (νικητής αναδεικνύεται ο πρώτος που θα φτάσει στους δέκα πόντους). Εκεί η ομάδα της Αυστραλίας είχε πιο καθαρό μυαλό και καλύτερα χτυπήματα κι έφτασε στην επικράτηση με 10-6.

Όλες οι ειδήσεις

Πόθεν Έσχες: Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών

Κορονοϊός: Αγώνας δρόμου για να γλιτώσουν τα νησιά το μίνι lockdown

Καιρός - Καύσωνας: Πώς θα χρησιμοποιήσουμε σωστά τα κλιματιστικά μας

Πέτρος Φιλιππίδης: Ο καλλιτεχνικός κόσμος σχολιάζει την προφυλάκισή του - «Δημιουργήσατε την αίσθηση ότι είναι βασιλιάδες»

Ολυμπιακοί ΑγώνεςΣτέφανος ΤσιτσιπάςΟλυμπιακοί Αγώνες 2021Μαρία ΣάκκαρηΤένιςΟλυμπιακοί Αγώνες ΤόκιοΤόκιο 2020