Αθλητισμός|30.07.2021 12:51

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021-Ντούσκος: Ήθελα να κάνω κωπηλασία αλλά έπρεπε να κοιτάξω και το μέλλον μου

Newsroom

Στην εκπομπή Καλοκαίρι #not του Open μίλησε ο Στέφανος Ντούσκος, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2021, στο Τόκιο. Ο Ολυμπιονίκης μίλησε για τις μεγάλες στιγμές που έζησε και την προσπάθεια που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο, αλλά και για τα πρότυπα του, τις σκέψεις του για το μέλλον και την ανάγκη του για διακοπές.  Τέλος, αναφέρθηκε και στα άδεια στάδια που έχουν επιβληθεί, σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Στέφανος Ντούσκος, παραδέχτηκε ότι και ο ίδιος, τα πρώτα λεπτά, δεν πίστευε αυτό που συνέβη. «Άρχισα να το συνειδητοποιώ μετά το χιλιάρι, που έκανα την αλλαγή και πέρασα μπροστά. Πίστευα ότι θα ήμουν στα μετάλλια, επειδή είδα και τον Κροάτη που τελικά βγήκε τρίτος, και ήταν λίγο πιο πίσω μου. Πίστευα ότι θα έρθουν κι οι άλλοι και θα μπορέσουν να με περάσουν γιατί είναι πιο δυνατοί από μένα και σωματικά, αλλά ήμουνα σε πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση, πάρα πολύ προπονημένος πίστευα στις δυνάμεις μου, στα πόδια μου, και το μυαλό μου. Εκείνη την ώρα λειτούργησε σωστά και με την ψυχή και τη δύναμη, προσπάθησα και τούς κράτησα μπροστά», είπε χαρακτηριστικά. Ποιες ήταν οι σκέψεις του πριν τον αγώνα που το χάρισε το χρυσό μετάλλιο; «Ξύπνησα το πρωί και είπα στον εαυτό μου ότι είμαι στον τελικό της Ολυμπιάδας. ότι πρέπει να πετύχω, να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Αλλά δεν πίστευα ποτέ ότι θα έρθει το χρυσό μετάλλιο», απάντησε.  

Όσον αφορά στις δυσκολίες που αντιμετώπισε, ακολουθώντας τον δρόμο του πρωταθλητισμού στην κωπηλασία, ο Ολυμπιονίκης από τα Γιάννενα παραδέχτηκε ότι υπήρξαν στιγμές που σκέφτηκε να τα παρατήσει. «Οι δυσκολίες είναι οικονομικές. Είναι πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα, η οικονομική υποστήριξη. Όλο αυτό είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσεις χωρίς υποστήριξη. Τώρα πιστεύω ότι θα έχω περισσότερους υποστηρικτές και θα μπορέσω να συνεχίσω γιατί ήμουνα σε ένα δίλημμα , ήθελα να κάνω και κωπηλασία, αλλά έπρεπε να κοιτάξω και το μέλλον μου. Ελπίζω η πολιτεία να το εξασφαλίσει αυτό για να μπορέσω να συνεχίσω γιατί μού αρέσει πάρα πολύ αυτό που κάνω και αγαπάω πάρα πολύ τον αθλητισμό, είναι όλη μου η ζωή», επισήμανε. 

Ο Σ. Ντούσκος αναφέρθηκε και στα σχέδιά του για το άμεσο μέλλον, λέγοντας ότι αυτό που χρειάζεται, είναι διακοπές. «Ξεκούραση θέλω, να πάω λίγο διακοπές τον Αύγουστο, γιατί δυο χρόνια τώρα ήμασταν κλεισμένοι στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά και δεν έχουμε πάει πουθενά», είπε. 

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός – Καύσωνας: Εως 45 βαθμούς η θερμοκρασία, ακολουθούν βίαια καιρικά φαινόμενα – Τι λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Εμβόλιο: Οι εμβολιασμένοι ενδεχομένως μεταδίδουν τη μετάλλαξη Δέλτα – Η έρευνα που ανάγκασε το CDC να επαναφέρει τις μάσκες

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Φανταστικός Ντούσκος - Έφερε το πρώτο χρυσό στην Ελλάδα

Κορονοϊός – Εμβολιασμός: Στο τραπέζι και 3η δόση από Σεπτέμβριο – Τα δεδομένα

Ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Λέσβου: Τρεις αγνοούμενοι

Ολυμπιακοί Αγώνες ΤόκιοολυμπιονίκηςκωπηλασίαΣτέφανος ΝτούσκοςΟλυμπιακοί Αγώνες 2021