Ολυμπιακοί Αγώνες: Πολιτικό άσυλο στην Λευκορωσίδα Κριστίνα Τσιμανoύσκαγια από την Πολωνία
NewsroomΗ δρομέας ταχύτητας της Λευκορωσίας, Κριστίνα Τσιμανoύσκαγια έλαβε «ανθρωπιστική βίζα» από την Πολωνία και θα μπορέσει να φύγει τις επόμενες ημέρες από το Τόκιο όπου βρέθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Λευκορωσίδα αθλήτρια κατήγγειλε ότι μέλη της προπονητικής της ομάδας επιχείρησαν να τη βάλουν με τη βία σε αεροσκάφος για το Μινσκ, αφότου διαμαρτυρήθηκε για αμέλεια των προπονητών έναντι αθλητών της ολυμπιακής ομάδας.
Τι ισχυρίζεται η Λευκορωσία
Η Λευκορωσία υποστηρίζει ότι ήθελαν να την απομακρύνουν από την ιαπωνική πρωτεύουσα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω «ασταθούς συναισθηματικής και ψυχολογικής κατάστασης».
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Μαρσίν Πρίντας, δήλωσε ότι η Βαρσοβία θα κάνει ότι είναι αναγκαίο «για να μπορέσει η αθλήτρια να συνεχίσει την αθλητική της καριέρα».
Ο σύζυγος της Κριστίνα Τσιμανoύσκαγια, Αρσένι Ζντάνεβιτς, δήλωσε ότι ο ίδιος έχει φύγει από τη Λευκορωσία.
«Βρίσκομαι σε ουκρανικό έδαφος και σχεδιάζω να πάω να βρω την γυναίκα μου». Εξήγησε ότι πέρασε στην Ουκρανία φοβούμενος ότι λόγω της «διένεξης» της αθλήτριας με τις λευκορωσικές αρχές, ο ίδιος «δεν θα ήταν ασφαλής στη Λευκορωσία».
Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Άγκυρα για σχολεία μειονότητας στη Δυτική Θράκη
Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Με τρεις άκυρες έγραψε ιστορία η πρώτη διεμφυλική αρσιβαρίστρια
Καύσωνας: Θερμοκρασία - ρεκόρ με 46,3 βαθμούς Κελσίου - Η πρόγνωση για την Τρίτη
Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Η συγκινητική στιγμή της απονομής στον Μίλτο Τεντόγλου
Κορονοϊός - Εμβόλιο: Ποιοι και πότε θα χρειαστούν και τρίτη δόση
- Ξαναζεσταίνεται το «φλερτ» της κυβέρνησης στη μεσαία τάξη: Τι θα μπει στο καλάθι της ΔΕΘ
- Η μεγάλη σύγχυση με τον χρόνο των εκλογών, τα ντέρμπι στα ψηφοδέλτια και ένα comeback στην Α΄Αθηνών
- Ξεκινούν νέο... χορό κινητοποιήσεων οι αγρότες - Ορατό το ενδεχόμενο για «θερμό» καλοκαίρι
- Το «δώρο» που έκανε άθελά του ο Τραμπ στο Ιράν: «Τους δώσαμε ένα όπλο πιο ισχυρό από οποιαδήποτε πυρηνική βόμβα»