Αθλητισμός|02.08.2021 22:06

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: 4 στιγμές που κέρδισαν το κοινό

Newsroom

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2021 στο Τόκιο, η διοργάνωση η οποία θα μείνει χαραγμένη όχι μόνο για τις επιδόσεις και τις διακρίσεις των αθλητών που συμμετέχουν αλλά λόγω και της πανδημίας του κορονοϊού, αφήνουν 4 μοναδικές στιγμές που κέρδισαν το κοινό.

1. Τομ Ντάλεϊ (Βρετανία) – Ο αντισυμβατικός Ολυμπιονίκης

Ο Βρετανός Ολυμπιονίκης κέντρισε τα βλέμματα όλων με το ενδιαφέρον του χόμπι, το οποίο ασκεί ακόμα και στις κερκίδες των σταδίων.
«Το μόνο πράγμα που με κράτησε υγιή πνευματικά μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι η αγάπη μου για το πλέξιμο και τη ραπτική» είχε γράψει, παλιότερα στο Instagram.

Ο Ντάλεϊ, Λίγο μετά τη διάκρισή του, έστειλε δημόσιο μήνυμά για τη σεξουαλικότητά του, σε μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος να πω ότι είμαι γκέι και κάτοχος Ολυμπιακού μεταλλίου. Όταν ήμουν μικρός πίστευα ότι ποτέ δεν θα μπορούσα να πετύχω τίποτα γιατί είμαι αυτός που είμαι. Το να είμαι ένας Ολυμπιονίκης τώρα δείχνει ακριβώς σε όλους ότι όλοι μπορούν να πετύχουν τα πάντα», είπε ο Τομ Ντάλεϊ.

2. Εσα Μουτάζ Μπαρσίμ (Κατάρ) και Τζιανμάρκο Ταμπέρι (Ιταλία) – Το μεγαλείο του Ολυμπιακού πνεύματος

Η στιγμή στην οποία αντικατοπτρίστηκε το μεγαλείο του Ολυμπιακού πνεύματος. Στον τελικό του ύψους ανδρών, οι δύο αθλητές επέλεξαν να μην μονομαχήσουν σε μπαράζ για το χρυσό αλλά να μοιραστούν το ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

«Μπορούμε να πάρουμε δύο χρυσά;» ρώτησε τον αλυτάρχη ο Καταριανός αθλητής και αφού άκουσε την καταφατική απάντηση, κοίταξε τον Ιταλό αντίπαλό του και του έδωσε το χέρι.

3. Θεόδωρος Ιακωβίδης (Ελλάδα) – Ο γίγαντας που συγκίνησε

«Συγγνώμη αν κάποιοι νομίζουν ότι το βάζω στα πόδια αλλά έχω κουραστεί πολύ και δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση.

Είναι πολύ λυπητερό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά, επειδή ξέρει την κατάσταση σου», ήταν η δήλωση του Ιακωβίδη αμέσως μετά το τέλος του αγώνα του.

Από εκείνη την ώρα ένα κύμα συμπαράστασης πολιτών, χορηγών και αθλητών σηκώθηκε προκειμένου να στηρίξει τον Έλληνα αρσιβαρίστα, ο οποίος ίσως ξανασκεφτεί την απόφασή του.

4. Σιμόν Μπάιλς (ΗΠΑ) – Και οι πρωταθλητές επιτρέπεται να λυγίζουν

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα των Αγώνων, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το σύνθετο ατομικό καθώς, όπως είπε, είναι φορτισμένη ψυχολογικά.

Η δήλωση της Μπάιλς επανάφερε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το  ζήτημα της ψυχολογικής πίεσης στους κορυφαίους αθλητές

«Δεν έχω τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση, όσο πριν και δεν ξέρω εάν είναι ζήτημα ηλικίας. Νιώθω λίγο πιο νευρική, όταν αγωνίζομαι. Μόλις πατήσω στο ταπί, είμαστε μόνο εγώ και το κεφάλι μου.

Πρέπει να ασχολούμαι με τους δαίμονες στο κεφάλι μου. Πρέπει να κάνω ό,τι είναι σωστό για εμένα, να επικεντρωθώ στην πνευματική υγεία μου και να μην θέσω σε κίνδυνο την υγεία μου», δήλωσε η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια

Όλες οι ειδήσεις

Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Άγκυρα για σχολεία μειονότητας στη Δυτική Θράκη

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Με τρεις άκυρες έγραψε ιστορία η πρώτη διεμφυλική αρσιβαρίστρια

Καύσωνας: Θερμοκρασία - ρεκόρ με 46,3 βαθμούς Κελσίου - Η πρόγνωση για την Τρίτη

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Η συγκινητική στιγμή της απονομής στον Μίλτο Τεντόγλου

Κορονοϊός - Εμβόλιο: Ποιοι και πότε θα χρειαστούν και τρίτη δόση

ΚορονοϊόςΟλυμπιακοί Αγώνες 2021Τόκιο