Αθλητισμός|06.08.2021 11:21

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Συγκινούν οι πρωταγωνιστές του πόλο για τις φωτιές - «Ζητάμε συγγνώμη»

Newsroom

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η Εθνική πόλο ζει το όνειρό της με την πρόκριση στον τελικό. Όσα συμβαίνουν όμως πίσω στην Ελλάδα με τις φωτιές που κατακαίνε ό,τι βρουν στο πέρασμά τους μετριάζει τη χαρά των πρωταγωνιστών και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά σε μια τόσο δύσκολη εβδομάδα για τη χώρα. Κάτι που φανέρωσαν με τις συγκινητικές δηλώσεις τους τόσο ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Θοδωρής Βλάχος όσο και ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης λίγα λεπτά μετά τον θρίαμβο.

«Είμαστε πολύ μακριά, αλλά παρακολουθούμε τι συμβαίνει. Εμείς εδώ ζούμε το όνειρό μας, το κάνουμε πραγματικότητα, αλλά το όνειρο και οι θυσίες πολλών συμπολιτών μας, πολλών Ελλήνων έχουν χαθεί. Δεν ξέρω αν μπορούμε με αυτό που κάνουμε στο Τόκιο να δώσουμε χαρά σε κάποιους. Δεν συγκρίνουμε συναισθήματα, η ζωή είναι σκληρή. Σ' εμάς η ζωή φέρεται με τον καλύτερο τρόπο αυτές τις ημέρες. Κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα. Επιτρέψτε μας να είμαστε χαρούμενοι, να ζήσουμε αυτό που περιμέναμε χρόνια, να βρεθούμε σε έναν τελικό» δήλωσε φανερά συγκινημένος ο Θοδωρής Βλάχος.

Και πρόσθεσε: «Ως προπονητής αυτής της ομάδας εδώ και επτά χρόνια, βρεθήκαμε τρεις ή τέσσερις φορές σε αυτή τη θέση. Η μοίρα μού επιφύλαξε να το ζήσω στη μεγαλύτερη διοργάνωση. Δεν  τελειώσαμε, θέλουμε το χρυσό, να σηκωθεί ψηλά η σημαία και να ακουστεί ο ύμνος. Στον αθλητισμό δεν υπάρχει "ποτέ", υπάρχει η προσπάθεια και η αξία. Τα παιδιά άξιζαν να κρεμάσουν ένα μετάλλιο στο στήθος τους, δεύτερον να παίξουν σε έναν μεγάλο τελικό. Να προσπαθήσουμε για το τέλειο, αυτό είναι το ζητούμενο. Κερδίσαμε την Ουγγαρία, μια υπερδύναμη, για δεύτερη φορά σε ένα τουρνουά. Πώς; Με αυτοθυσία, με ψυχή, με καρδιά, με τακτική, με μεγάλες άμυνες, με ό,τι χρειάζεται ένας μεγάλος τελικός, γιατί ο αγώνας ήταν τελικός για εμάς. Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει δεύτερη θέση, θα πανηγυρίσουμε αυτό που πετύχαμε για μία, δύο, τρεις ώρες. Μετά θα σκεφτούμε τον αντίπαλό μας. Είναι η πρώτη μας φορά σε έναν τελικό, δεν θα την αφήσουμε να πάει χαμένη».

Φουντούλης: «Ζητάμε συγγνώμη»

Από την πλευρά του ο Γιάννης Φουντούλης δήλωσε: «Μόνο στα πιο τρελά μας όνειρα φανταζόμασταν όλο αυτό. Δεν έχω λόγια να εκφράσω τι νιώθω αυτή την στιγμή. Σήμερα γράφτηκε ιστορία, το μόνο που μας μένει είναι με τι γράμματα θα την γράψουμε μετά. Ειλικρινά όμως, με ό,τι συμβαίνει στη χώρα έχουμε επηρεαστεί όλοι πάρα πολύ. Πίσω στην Ελλάδα κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, δεν πιστεύω ότι μια νίκη μπορεί να απαλύνει τον πόνο για ό,τι συμβαίνει. Μας θλίβει ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, ευχόμαστε να μην κινδυνεύσει κανείς. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ζητάμε προκαταβολικά ένα "συγγνώμη" για τη χαρά και τον ενθουσιασμό μας. Με όλο τον σεβασμό, θα πανηγυρίσουμε αυτή την επιτυχία και θα σκεφτούμε όσα γίνονται πίσω στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει πιο μεγάλη στιγμή στην καριέρα ενός αθλητή, καταφέραμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Είμαι περήφανος που είμαι εδώ και εκπροσωπώ τη χώρα μου, καταφέραμε να μνημονεύεται αυτό εδώ, να αποτελεί ορόσημο και να μας ενώνει για όλη μας τη ζωή».

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά Αττική: Πού βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα – Ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα

Φωτιά – Εύβοια: Δραματική έκκληση δημάρχου Μαντουδίου – Σε 40 χιλιόμετρα εκτείνεται το μέτωπο, εκατοντάδες απεγκλωβισμοί

Φωτιά: Στη μάχη πυροσβέστες και εναέρια μέσα από 5 χώρες – Φτάνει η διεθνής βοήθεια

Φωτιά: Σε κατάσταση συναγερμού 6 περιφέρειες της χώρας – Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς

πυρκαγιάΕθνική ΠόλοΟλυμπιακοί Αγώνες ΤόκιοΟλυμπιακοί Αγώνες 2021Εθνική ομάδαΟλυμπιακοί ΑγώνεςΤόκιο 2020φωτιά