Αθλητισμός|21.08.2021 15:37

«Πετάει» ο Τσιτσιπάς στο Σινσινάτι - Παίζει ημιτελικό με Ζβέρεφ

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει τη θαυμάσια πορεία του στο τουρνουά του Σινσινάτι. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, νο.3 στον κόσμο, ξεπέρασε το εμπόδιο του ταλαντούχου Καναδού Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ (νο.17) και έκλεισε θέση για τον ημιτελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο Σάσα Ζβέρεφ τα ξημερώματα της Κυριακής (22/8, 01.00).

Παρότι... παίδεψε τον εαυτό του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε στα τρία σετ (2-1) τον Αλιασίμ και έφτασε στην τετράδα στο 1000άρι τουρνουά του Σινσινάτι για δεύτερη σερί χρονιά. Ο σπουδαίος Έλληνας τενίστας λύγισε τον 21χρονο Καναδό με 6-2, 5-7, 6-1 σε 2 ώρες και 12 λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς άρχισε εξαιρετικά τον αγώνα και πήρε με άνεση το πρώτο σετ, ωστόσο ο Αλιασίμ έφερε σχεδόν ανέλπιστα το ματς στα ίσια. Ο Έλληλας πρωταθλητής δεν πτοήθηκε, δεν έχασε την ψυχραιμία του και με επιβλητική εμφάνιση στο τρίτο σετ έφτασε στην πέμπτη σερί νίκη του σε βάρος του Αλιασίμ (5-2 το head to head). Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες έφτασε για δεύτερο σερί τουρνουά σε ημιτελικό και δείχνει ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση ενόψει του US Open (30/8). Στον άλλο ημιτελικό, ο Μεντβέντεφ αντιμετωπίζει τον Ρούμπλεφ στο ρωσικό «εμφύλιο».

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Κλείδωσε το «μπλόκο» ανεμβολίαστων σε κλειστούς χώρους - Ποια μέτρα θα ανακοινωθούν

Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ φέρνουν πρόσφυγες σε Αλβανία, Κόσοβο και Βόρεια Μακεδονία

Συναντίληψη Ελλάδας και Τουρκίας για προσφυγικό - Ανακοινώνονται νέα μέτρα για κορονοϊό

Κορονοϊός - Εμβόλια: Δικαστήριο στο Κιλκίς έκρινε συνταγματικό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ανασχηματισμός: Τα limit up και down του κυβερνητικού σχήματος - Τα σενάρια για Χρυσοχοΐδη

ATP Σινσινάτι Western & Southern OpenΦέλιξ Ογκιέρ ΑλιασίμΣτέφανος ΤσιτσιπάςΤένις