Αθλητισμός|07.09.2021 22:17

Ρεχάγκελ για την ταινία Βασιλιάς Οτο: «Απόλαυσα το παγκόσμιο ενδιαφέρον»

Newsroom

Ο αειθαλής Ότο Ρεχάγκελ βρέθηκε στο πάνελ για την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας του με τίτλο «King Otto» που έγινε στην Αίγλη του Ζαππείου και θυμήθηκε τα μοναδικά συναισθήματα χαράς που προκάλεσε ο θρίαμβος του 2004. Αναφέρθηκε στο παγκόσμιο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η νέα ταινία η οποία θα προβληθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ σχολίασε και την κατάσταση που επικρατεί στην Εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνια.

«Πάντα ενδιαφερόμουν γι' αυτή την ιστορία. Είναι απίστευτη η σχέση που έχω με τον Γιάννη Τοπαλίδη και τους παίκτες μου» είπε αρχικά ο Ρεχάγκελ, ο οποίος έδειξε ενθουσιασμένος από το ενδιαφέρον που έχει προκαλέσει η ταινία, για την οποία αρχικά θεωρούσε ότι θα ήταν απλά μια συνέντευξη: «Ακόμη και ο γιος μου είδε την ταινία στην Αυστραλία όπου μένει και χάρηκε πολύ για αυτήν. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν συνέντευξη. Δεν είχα καταλάβει. Μετά αντιλήφθηκα ότι υπήρχε παγκόσμιο ενδιαφέρον και το απόλαυσα».

Αναφερθείς στο «θαύμα του 2004» σχολίασε: «Όταν ήρθα στην Ελλάδα βρήκα ένα ασυνήθιστο γκρουπ παικτών, όπως ο Ζαγοράκης, ο Δέλλας, ο Καραγκούνης, ο Σεϊταρίδης και άλλοι. Υπήρχε μια ομάδα παικτών. Σπάνια όμως μια ομάδα στηρίζεται μόνο σε έναν Πελέ, έναν Μέσι ή μία... Μαρία Κάλας. Ο αρχηγός μας ήταν ο Ζαγοράκης, που βγήκε ο καλύτερος του τουρνουά. Αν σας έλεγα μερικά χρόνια πριν το 2004 ότι καλύτερος παίκτης του τουρνουά θα έβγαινε Έλληνας, θα το πιστεύατε;».

Για την τωρινή κατάσταση στην Εθνική και για το αν έχει μιλήσει με τον Ζαγοράκη, είπε: «Δεν ξέρω αν ο Ζαγοράκης θα μου τηλεφωνήσει. Έχει άλλες σκοτούρες. Μερικές φορές έχεις μερικούς εξαιρετικούς παίκτες όπως είχαμε και εμείς τότε. Αυτό δεν γίνεται μαγικά. Πρέπει κάποιος να έχει και υπομονή αλλά κανείς δεν έχει πολλή υπομονή».

Από την πλευρά του, ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Μαρκς, τόνισε: «Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ. Ο Ότο είναι συνώνυμο της Εθνικής Ελλάδας. Έκανε το αδύνατο πραγματικότητα. Είναι ένα νέο είδος ντοκιμαντέρ και για 'μένα πρόκειται για μια ανεπανάληπτη επιτυχία. Είμαι ελληνικής καταγωγής και είμαι υπερήφανος ως Έλληνας».

Σημειωτέον ότι η ταινία έχει ήδη προβληθεί σε χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αυστραλία, ενώ, πέραν της Ελλάδας, θα προβληθεί και σε Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία και τις σκανδιναβικές χώρες. 

ταινίαΟ βασιλιάς ΌττοEuro 2004Όττο Ρεχάγκελ