Αθλητισμός|11.09.2021 18:49

Formula 1: Τρομακτικό ατύχημα για Σάινθ - Ο Φερστάπεν την pole potition στη Μόντσα

Newsroom

Ο Βάλτερι Μπότας έκανε ένα εκπληκτικό sprint race στη Μόντσα και τερμάτισε πρώτος, όμως η ποινή του για την αλλαγή κινητήρα «χαρίζει» την pole στον πρωτοπόρο της κούρσας για τον φετινό τίτλο της Formula 1  Μαξ Φερστάπεν, με τους Ρικιάρντο-Νόρις να φτάνουν στο 2 και 3 αντίστοιχα. Ο Λιούις Χάμιλτον είχε έναν πολύ κακό αγώνα και έμεινε χαμηλά. Ωστόσο, οι κατατακτήριες στο «ναό» της ταχύτητας σημαδευτηκαν από το τρομακτικό ατύχημα του Κάρλος Σάινθ.

Ο πιλότος της Ferrari για δεύτερο συνεχόμενο τριήμερο βγήκε έξω από την πίστα και μάλιστα είχε ένα αρκετά σοβαρό ατύχημα, καθώς έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου και συγκρούστηκε σφοδρά.

T

Ο Φερστάπεν την pole potition

Ο Βάλτερι Μπότας, ο- ατύπως- poleman των χθεσινών κατατακτήριων, έφυγε πάρα πολύ καλά στον σημερινό μίνι αγώνα, δεν απειλήθηκε πουθενά και σε κανένα σημείο, παίρνοντας δια περιπάτου τους 3 βαθμούς του sprint race αλλά όχι την 1η θέση στο αυριανό... κανονικό grand prix. Ο Φινλανδός πιλότος της Μερσέντες άλλαξε σχεδόν ολόκληρο το power unit του και, ως εκ τούτου, θα εκκινήσει την Κυριακή τελευταίος. 

T

Μεγάλος- κι ελαφρώς ανέλπιστος, δεδομένης της δυναμικής της Μερσέντες στην συγκεκριμένη πίστα- κερδισμένος ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη εκκίνηση του 2ου Χάμιλτον, τον πέρασε εύκολα και τερμάτισε χωρίς να πιέσει και χωρίς να πιεστεί 2ος. Η 2η θέση του, όμως, «μεταφράζεται» σε pole position αύριο, πέραν των 2 βαθμών που πήρε σήμερα. 

T

Τρίτος- αλλά δεύτερος αύριο- ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο που, επιτέλους, έδειξε σημεία ζωής στην ΜακΛάρεν, με τον Νόρις να είναι 4ος και τον Χάμιλτον 5ο. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής τα έκανε μαντάρα με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα, δεν πήρε κανέναν βαθμό απόψε και στον αγώνα της Κυριακής έχει έναν μικρό Γολγοθά ν' ανέβει σε μια πίστα που... πρέπει να κερδίσει. 

Λεκλέρκ-Σάινθ ήταν στο 6-7 για τη «γηπεδούχο» Φεράρι, με τους Τζιοβινάτσι (αδιανόητος ο πιλότος της Άλφα Ρομέο), Πέρεζ και Στρολ να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Όλα όσα αλλάζουν από Δευτέρα σε εστίαση, διασκέδαση, εργασία, ταξίδια

Κορονοϊός: 2.197 κρούσματα, 39 θάνατοι, 375 διασωληνωμένοι

11η Σεπτεμβρίου: Τελετή μνήμης στη Νέα Υόρκη 20 χρόνια μετά την τραγωδία

Μαμάδες στο Δρόμο: Μετά το ράλι Ακρόπολις θα δούμε κόντρες ταχύτητας μέσα στην Αθήνα

Κριστιάνο Ρονάλντο: Επιστροφή με γκολ στα χρώματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Formula 1Λιούις ΧάμιλτονΜαξ ΦερστάπενGP Ιταλίας ΜόντσαΚάρλος Σάινθ