Αθλητισμός|14.09.2021 22:28

Champions League: Η Γιουνγκ Μπόις σόκαρε τη Γιουνάιτεντ με ανατροπή στο 95'

Newsroom

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε νωρίς στην Ελβετία επί της Γιουνγκ Μπόις, έμεινε όμως με δέκα παίκτες νωρίς και ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ φοβήθηκε το ματς, το αντιμετώπισε παθητικά και το πλήρωσε. Η πρωταθλήτρια Ελβετίας έκανε ένα επικό come back και με γκολ στις καθυστερήσεις μετέτρεψε το 0-1 σε 2-1 πανηγυρίζοντας μια σπουδαία νίκη με ανατροπή στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Αποβολή η Γιουνάιτεντ, ανατροπή η Γιουνγκ Μπόις

Στο 13’ ο Μπρούνο Φερνάντες έβγαλε τρομερή πάσα προς τον Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος τελείωσε ιδανικά τη φάση ανοίγοντας το σκορ για τη Γιουνάιτεντ. Ο Πορτογάλος μύθος γιόρτασε την ιστορική 177η παρουσία στο Champions League με το 136ο γκολ του στη διοργάνωση. Έφτασε σε παρουσίες τον Ικερ Κασίγιας και είναι βέβαιο πως σύντομα θα τον ξεπεράσει και θα μείνει μόνος πρώτος.

Μετά το 35' όμως το ματς... στράβωσε για τους Κόκκινους Διαβόλους καθώς αποβλήθηκε ο Γουάν Μπισάκα. Το ημίχρονο έληξε στο 0-1 αλλά στο 66’ η Γιουνγκ Μπόις βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Χέφτι έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Ν’ Γκαμαλέου πρόλαβε τον Βαράν και νίκησε τον Ντε Χέα με προβολή για το 1-1.

Στο 72’ ο Σόλσκιερ έδειξε να αρκείται στην ισοπαλία ή να σκέφτεται το επόμενο ματς στην Premier League κι έβγαλε από το ματς τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπρούνο Φερνάντες, ενώ στο ημίχρονο είχε αντικαταστήσει και τον Τζέιντον Σάντσο. Οι Ελβετοί  πήραν την κατοχή της μπάλας, άσκησαν πίεση και δικαιώθηκαν στο 95’ με τον Σιεμπάτσου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την... ασίστ του Λίνγκαρντ που έκανε τραγικό λάθος.

Ισοπαλία στη Σεβίλλη με ρεκόρ πέναλτι!

Στο άλλο ματς, υπήρξε απόλυτη μοιρασιά στο Sanchez Pizjuan, όπου η Σεβίλλη «κόλλησε» στο 1-1 με τη Σάλτσμπουργκ. Στο τέλος της βραδιάς πάντως οι Ισπανοί ήταν μάλλον... ευχαριστημένοι με το βαθμό, δεδομένου ότι έπαιζαν με δέκα παίκτες απ' το 50' (δεύτερη κίτρινη του Εν Νεσιρί για «θέατρο»), ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο πέναλτι με τους Αντεγέμι (13') και Σούσιτς (37') που... σημάδεψαν τα δοκάρια της εστίας του Μπόνο.

Συνολικά δόθηκαν συνολικά τέσσερα πέναλτι (ευστόχησαν στα άλλα δύο οι Ράκιτιτς και Σούσιτς), επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του Champions League, ενώ ο Καρίμ Αντεγέμι της Σάλτσμπουργκ έγινε ο πρώτος παίκτης που κέρδισε τρεις φορές την εσχάτη των ποινών στο ίδιο παιχνίδι!

ΣεβίλληΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΓιουνγκ ΜπόιςΣάλτσμπουργκChampions League