Αθλητισμός|22.09.2021 17:00

Θρύλος Αντετοκούνμπο: Στο Top3 των ξένων όλων των εποχών πίσω από Ολάζουον και Νοβίτσκι

Newsroom

Είναι 26 ετών αλλά ήδη θεωρείται θρύλος στο NBA. O δικός μας Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει αφήσει για τα καλά το στίγμα του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη, αφού πλέον συγκαταλέγεται μεταξύ των σπουδαιότερων όλων των εποχών. Προφανώς, το πρωτάθλημα που κατέκτησε εφέτος με τους Μιλγουόκι Μπακς και ο τίτλος του MVP των τελικών του πρόσφεραν περισσότερα... γαλόνια μετά και τους δύο σερί  τίτλους MVP που έλαβε στη regular season τα προηγούμενα χρόνια.

Αντετοκούνμπο στους κορυφαίους

Επί της ουσίας, η φετινή πορεία του με τα Ελάφια τον προβίβασε σε... στρατηγό καθώς πλέον το όνομά του τοποθετείται δίπλα σε κορυφαία ονόματα του μπάσκετ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ClutchPoints, ο Giannis φιγουράρει στην τρίτη θέση του Top5 των κορυφαίων μη Αμερικανών παικτών που έπαιξαν ποτέ στο ΝΒΑ.

«Η πορεία του στο πρωτάθλημα τον ανέβασε αρκετές βαθμίδες, αλλά ο Αντετοκούνμπο έχει ακόμα δρόμο να διανύσει, όσον αφορά προς τους κορυφαίους αριθμούς όλων των εποχών. Με βάση την τρέχουσα πορεία του (δύο φορές MVP, αμυντικός παίκτης της χρονιάς, ένα πρωτάθλημα, MVP τελικών, 5x All-Star, 5x All-NBA, 4x All-Defense, κι όλα αυτά πριν από τα 27α γενέθλιά του), θα πρέπει να ξεπεράσει εκείνους που είναι μπροστά του, εφόσον μπορέσει να διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο μεγαλείου. Όμως η μακροζωία δεν είναι δεδομένη για κανέναν στο ΝΒΑ» αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

«Το ερώτημα αν μπορεί να είναι Νο 1 επιλογή σε ομάδα πρωταθλήματος απαντήθηκε καταφατικά την περασμένη σεζόν, αρκεί να έχει γύρω του σουτέρ και χειριστές μπάλας. Ωστόσο, εάν θέλει πραγματικά να παρατείνει την καριέρα του, όταν δεν θα είναι όσο αθλητικός είναι τώρα, είναι απαραίτητο ένα καλό τζαμπ σουτ. Ο παίκτης ακριβώς μπροστά του σε αυτή τη λίστα έχτισε μια κληρονομιά 20 ετών από αυτό» σχολιάζει η ιστοσελίδα κάνοντας τη σύγκριση του τρίτου στη σχετική λίστα Αντετοκούνμπο με τον δεύτερο, τον θρυλικό Γερμανό Ντιρκ Νοβίτσκι.

Όσο για την κορυφή, εκεί βρίσκεται ο αξεπέραστος Νιγηριανός Χακίμ Ολάζουον, ο οποίος θεωρείται ένας απ' τους σπουδαιότερους παίκτες όλων των εποχών στο μπάσκετ. Πίσω από τον Γιάννη βρίσκονται ο εκπληκτικός Καναδός Στιβ Νας (4ος) και ο δυναμικός Τζαμαϊκανός Πατ Γιούιν (5ος).

Το άρθρο καταλήγει με τη σημείωση ότι «αν ο Αντετοκούνμπο δεν κατακτήσει ακόμη δύο ή τρεις τίτλους τα επόμενα χρόνια, κάτι που δεν είναι ακατόρθωτο, θα πρέπει να παραμείνει αποτελεσματικός για σχεδόν δύο δεκαετίες, για να ελπίζει ότι θα ξεπεράσει αυτούς τους δύο τελευταίους διεθνείς θρύλους». Το γεγονός βεβαίως ότι η σύγκριση του Αντετοκούνμπο γίνεται με τέτοιας εμβέλειας παίκτες, καταδεικνύει το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει...

Όλες οι ειδήσεις

Θρίλερ ανατολικά της Κρήτης: Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι τουρκικές φρεγάτες – Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ ότι παραβίασαν τα χωρικά ύδατα

Απίστευτο περιστατικό στη Βάρκιζα: Ξέχασαν κοριτσάκι 2 ετών σε σχολικό λεωφορείο για 5 ώρες

Τρίκαλα: Φάρμακα με drone παραδίδει ο δήμος

Freedom Pass/Data: Πώς θα λάβουν τα 50 GB οι εμβολιασμένοι 15 - 17 ετών

Γιάννης ΑντετοκούνμποΠάτρικ ΓιούινΝτιρκ ΝοβίτσκιΧακίμ ΟλάζουονNBA