Αθλητισμός|22.09.2021 21:06

ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης 0-0: Ήθελαν την πρώτη νίκη, κόλλησαν στο μηδέν

Newsroom

No goal... no νίκη για ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης που έμειναν στο 0-0 στο Ηράκλειο και δεν πέτυχαν τον στόχο τους, να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, στην 3η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Έτσι αρκέστηκαν στον έναν βαθμό, αποτέλεσμα δίκαιο με βάση την εικόνα του αγώνα. Ο μεν ΟΦΗ προέρχονταν από τις ισοπαλίες με Άρη και ΑΕΚ ενώ ο Αστέρας από την  ισοπαλία με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Οι Αρκάδες μάλιστα, μετά από τρεις αγωνιστικές δεν έχουν σημειώσει γκολ, διατήρησαν όμως την παράδοση που τους θέλει να μην χάνουν από τον ΟΦΗ (μόνο μια ήττα στις 12 τελευταίες αναμετρήσεις). Ούτε όμως και ο προπονητής τους Μίλαν Ράσταβατς χάνει από την ομάδα του Ηρακλείου με την οποία σε επτά παιχνίδια έχει τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Θα ξεχαστεί γρήγορα

Το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί γρήγορα αφού οι καλές φάσεις ήταν ελάχιστες, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ (κυρίως ο ΟΦΗ) αλλά να το κάνουν με προσεκτικό τρόπο, χωρίς να θέλουν να αφήσουν περιθώρια στον αντίπαλο να γίνει απειλητικός. Ο ΟΦΗ είχε την κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες απέναντι στον Αστέρα που έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην άμυνα.

Οι γηπεδούχοι με τον Ντουρμισάι αυτή την φορά στην κορυφή της επίθεσης, και με το καθιερωμένο 4-3-3, απείλησαν τα καρέ του Αστέρα στο 3’ με τον Γκόμεζ, στο 16΄με τον Λάμπρου, στο 30’ με τον Ντουρμισάι, στο 37΄με τον Ντε Γκουζμάν, και στο 38’ με το σουτ του Λάμπρου που βγήκε λίγο άουτ, στην μεγαλύτερη τους ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Αστέρας παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές ελέω rotation. Ο Μίλαν Ράσταβατς δεν είχε στη διάθεση του τους Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Ριέρα, Τιλίκα και Αλί Μπαμπά ενώ στον πάγκο στο ξεκίνημα του αγώνα έμεινε ο Μπαράλες και στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Μπενίτο. Οι φιλοξενούμενοι με το σουτ του Ρετζίς στο 11’ και την κεφαλιά του Βαλιέντε στο 39’ επισκέφτηκαν τα αντίπαλα καρέ αλλά καμία από τις δύο φάσεις δεν ήταν κλασσική.

Ανέβηκε ο Αστέρας αλλά...

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου με τον ΟΦΗ να εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι χωρίς όμως, την κλασσική ευκαιρία αφού ο Παπαδόπουλος δεν ανησύχησε ούτε στο 49’ από τον Κασταϊνιο, ούτε στο 52’ και το 57’ από τον Νέιρα. Στο 60’ όμως, ο Αστέρας με την είσοδο του Μπαράλες και του Καπίγια πήρε την κατοχή, μέτρα στο γήπεδο, έπαιξε με δύο επιθετικούς, αλλά φάση άξια λόγου δεν δημιούργησε αφού ορισμένα σουτ που δημιούργησε δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Επασί. Οι Κρητικοί μετά τα σουτ στο ξεκίνημα, στη συνέχεια παρά την προσπάθεια τους, δεν ήταν απειλητικοί.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης (61΄ Ραχμάν, Γιαννούλης (79΄ Κοροβέσης), Καμάου (61΄ Βαν Ντούινεν), Ντε Γκουζμάν (77΄ Σελίμοβιτς), Γκαλέγκος, Νέιρα, Λάμπρου (46΄ Καστάινιος)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλος Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Χριστόπουλος, Καστάνο, Τασουλής (72΄ Σόνι), Βαλιέντε, Σαντάφε (85΄ Κανελόπουλος), Κρεσπί, Γκόμες (60΄ Καπίγια), Σίτο (46΄ Άλβαρες), Μπενίτο Άσιερ (60΄ Μπαράλες)

ΟΦΗΑστέρας ΤρίποληςSuperLeague