Αθλητισμός|29.09.2021 18:38

«Μα πού είναι ο Μαραντόνα;», ρωτάει ο 86χρονος Κάρλος Μπιλάρδο και συγκλονίζει

Newsroom

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έχει φύγει από τη ζωή από τις 25 Νοεμβρίου 2020. Έχουν περάσει δέκα μήνες από τον θάνατό του και ο Κάρλος Μπιλάρδο δεν έχει μάθει ακόμη για τον θάνατό του. Ο θρυλικός προπονητής της Εθνικής Αργεντινής που κατέκτησε το Μουντιάλ του 1986 με ηγέτη τον Ντιεγκίτο, είναι 86 ετών και ταλαιπωρείται από σοβαρά προβλήματα υγείας καθώς τα τελευταία χρόνια δίνει μάχη με το σύνδρομο Hakim-Adams, μια νευροεκφυλιστική ασθένεια που, εκτός των άλλων επηρεάζει την πνευματική του διαύγεια και τις αναμνήσεις του, ενώ πρέπει να αποφεύγει τις μεγάλες συγκινήσεις.

Θα επισκεφτεί τον Μπιλάρδο η ομάδα του '86

Αυτός είναι κι ο λόγος για τον οποίο από την πρώτη στιγμή που πέθανε ο Μαραντόνα, τον οποίο ο Μπιλάρδο είχε σαν γιο του, στο σπίτι του 86χρονου προπονητή έκλεισαν την τηλεόραση προκειμένου να μην ενημερωθεί για την απώλεια του «Πίμπε ντ' Όρο». Μέχρι σήμερα, ο Μπιλάρδο αγνοεί ότι ο αγαπημένος του παίκτης έχει φύγει απ' τη ζωή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιταλικής Gazzetta dello Sport που επικαλείται πηγές της ιστοσελίδας από την Αργεντινή «La Voz» πλησιάζει η ώρα που ο Μπιλάρδο θα πληροφορηθεί τον θάνατο του Ντιέγκο.

Το δύσκολο έργο θα αναλάβουν τα μέλη της Εθνικής Αργεντινής του '86, οι άλλοτε συμπαίκτες του Μαραντόνα στο Μεξικό. Σύμφωνα με πρωτοβουλία του Όσκαρ Ρουγκέρι και του Χόρχε Μπουρουσάγα, η ομάδα του Κάρλος Μπιλάρδο θα τον επισκεφτεί για να του ανακοινώσει ότι ο Ντιέγκο έχει πεθάνει, όπως επίσης και ο άλλοτε προπονητής της Εθνικής Αλεχάντρο Σαμπέγια. Την τελική απόφαση θα λάβει η οικογένεια του Μπιλάρδο, ωστόσο όλα δείχνουν πως το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί αυτή η δύσκολη συνάντηση. 

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο Μπιλάρδο συνεχίζει και παρακολουθεί ποδοσφαιρικούς αγώνες. Μάλιστα πολλές φορές αναρωτιέται που βρίσκεται ο Ντιέγκο, τον οποίο έχει καιρό να δει, όταν βλέπει στην τηλεόραση πανό ή σημαίες με την προσωπογραφία του Μαραντόνα. «Θα είναι οδυνηρό, αλλά ο Μπιλάρδο συνεχίζει να παρακολουθεί ποδοσφαιρικούς αγώνες και να αναζητά τον Ντιέγκο, ειδικά όταν τόσες πολλές σημαίες στα γήπεδα έχουν την εικόνα του Μαραντόνα» αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ που σημειώνει ότι ο πρόσφατα ο Μπιλάρδο ρώτησε τον αδερφό του: «Μα πού είναι ο Ντιέγκο;». Ο αδερφός του απέφυγε να απαντήσει λέγοντας: «Και που να ξέρω; Ίσως στην Ευρώπη».

Ο Μπιλάρδο και ο Μαραντόνα πέραν της Εθνικής Αργεντινής, συνεργάστηκαν επίσης στη Σεβίλλη και την Μπόκα Τζούνιορς, ενώ αργότερα ο Μαραντόνα, όταν ανέλαβε την Εθνική ομάδα, πήρε στο πλευρό του τον Μπιλάρδο ως μάνατζερ.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: 2.187 κρούσματα, 44 θάνατοι, 323 διασωληνωμένοι

Μίνι lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χαλκιδική και Κικλίς από το πρωί της Παρασκευής

Νέα μέτρα στο Δημόσιο: Πότε χρειάζεται rapid test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους πολίτες

Νίκος Θεοδωράκης: Θα αποδείξω με DNA ότι είμαι γιος του Μίκη Θεοδωράκη - Ασφαλιστικά μέτρα από Μαργαρίτα

Γαλλία: Νάρκωνε την γυναίκα του επί 10 χρόνια και βιντεοσκοπούσε να την βιάζουν

Ντιέγκο ΜαραντόναΕθνική ΑργεντινήςΚάρλος Μπιλάρδο