Αθλητισμός|01.10.2021 09:50

Βασίλης Σπανούλης: Ο θαυμαστής Μητσοτάκης και το «παράπονο» του Τσίπρα - Τι είπε ο Αντετοκούνμπο

Newsroom

Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη εξομολόγηση προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης o κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίτστας, Βασίλης Σπανούλης ο οποίος μίλησε για την καριέρα και τη ζωή του. Για τον Kill Bill στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου μίλησαν μεταξύ άλλων και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Μητσοτάκης: Πρωταθλητής και επίμονος μαχητής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρεμβαίνοντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, είπε πως κι εκείνος παίζει μπάσκετ και ανήκει στους χιλιάδες φίλους του Βασίλη Σπανούλη. Σε εκείνους που αγαπούν το μπάσκετ και ενίοτε δοκιμάζουν και οι ίδιοι τις δυνάμεις τους στο παρκέ. «Όχι δυστυχώς με την ίδια επιτυχία», είπε κάνοντας χιούμορ.

«Όπως επίσης, έχω βρεθεί και εγώ στην εξέδρα, πανηγυρίζοντας ένα από τα μαγικά του τρίποντα της τελευταίας στιγμής. Τον θαυμάζω όχι μόνο ως μεγάλο πρωταθλητή, αλλά και ως επίμονο μαχητή, ο οποίος μοχθεί και ξέρει να πετυχαίνει τους στόχους του, γιατί είναι ένα παιδί που από τα μικρά γυμναστήρια της Λάρισας πάλεψε και μπόρεσε να κατακτήσει τα κορυφαία αθλητικά σαλόνια του κόσμου», πρόσθεσε. «Στη διάρκεια της καριέρας του ο Βασίλης ήταν πάντα εκείνος που ένωνε και ενέπνεε τους συμπαίκτες του. Ο πεισματάρης που έγινε τη λύση όταν όλα έμοιαζαν δύσκολα.

Ενώ και στη ζωή του μακριά από το γήπεδο, αν και στο επίκεντρο της δημοσιότητας, παραμένει πάντα σεμνός και προσγειωμένος», περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «Δεν είναι τυχαίο ότι ο Βασίλης οδήγησε τις δύο μεγάλες ομάδες μας στη διεθνή καταξίωση», υπογράμμισε.

«Στην αρχή η διεκδίκηση του χώρισε τις δύο ομάδες, όμως μετά τις ένωσε η κοινή αναγνώριση της αξίας και του ήθους του. Και βέβαια υπήρξε ο πρωταγωνιστής της εθνικής Ελλάδας. Με λίγα λόγια ένα πρότυπο αθλητή και χαρακτήρα. Για όλα αυτά μπορώ να πω ότι είμαστε τυχεροί όσοι παρακολουθήσαμε την ωραία διαδρομή του. Ευγνώμονες για τις χαρές που μας έδωσε αλλά και για το παράδειγμα που εξέπεμψε ώστε η χώρα μας να βγάλει πολλούς “Σπανούληδες” σε όλους τους τομείς. Βασίλη σε ευχαριστούμε για όλα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αλέξης Τσίπρας: Έπρεπε να πάθουμε εγκεφαλικό εκείνο το βράδυ;

Για τον Βασίλη Σπανούλη μίλησε και ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. «Οι μεγάλες αθλητικές επιτυχίες δεν είναι μόνο η χαρά που αφήνουν όταν συμβαίνουν αλλά και η σπορά που αφήνουν πίσω τους. Το Ευρωμπάσκετ του 87 άφησε μια μεγάλη σπορά, τα περισσότερα παιδιά εκείνης της γενιάς συνέχισαν με μια κόκκινη μπάλα στις γειτονιές, στις πλατείες, στις παιδικές χαρές.

Ένα από τα σημαντικότερα άνθη αυτής της σποράς ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Θοδωρή Παπαλουκά, που αποτέλεσαν τη φοβερή τριάδα μετέπειτα της εθνικής ομάδας. Για τον Βασίλη Σπανούλη και την μπασκετική του αξία δεν έχει μεγάλη σημασία να μιλήσω εγώ. Έχουν μιλήσει για αυτόν πολλοί σημαντικότεροι γνώστες του αθλήματος, μεγάλοι αθλητές που τον έχουν χαρακτηρίσει παγκόσμιο αθλητή. Θα μιλήσω ως φίλαθλος, γιατί είχα την τύχη και την ατυχία να παρακολουθώ τον Βασίλη Σπανούλη και ως φίλαθλος του Παναθηναϊκού όταν έπαιζε στον Παναθηναϊκό αλλά και στον Ολυμπιακό.  Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα, την πρώτη περίοδο ήταν συναισθήματα χαράς και στην δεύτερη περίοδο συναισθήματα κρύου ιδρώτα. Θα θυμηθώ ένα παράπονο. Αυτό το τρίποντο από τα 9 μέτρα στο 1,5 δευτερόλεπτο πριν τελειώσει το παιχνίδι και με τον Διαμαντίδη κρεμασμένο πάνω σου, ήταν ανάγκη να το βάλεις; Έπρεπε να πάθουμε εγκεφαλικό εκείνο το βραδυ; Τέλος πάντων, συγχωρεμένος.

Θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια για όλα όσα έχεις πετύχει, είναι μια σπουδαία καριέρα, όλα είναι σημαντικά, η παρουσία σας ως αθλητής και ως άνθρωπος και μην ξεχνάς ότι τη μεγαλύτερη υποχρέωση την έχεις μπροστά σου διότι είσαι πολύτεκνος πατέρας, και είναι γνωστό ότι είναι πιο δύσκολο να είσαι καλός πατέρας από ότι αθλητής η πολιτικός. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρεις εξαιρετικά και σε αυτή τη δύσκολη αποστολή που έχεις μπροστά σου. Καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες στη ζωή σου».

Η συμβουλή στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Βασίλης Σπανούλης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και στο «Ενώπιος Ενωπίω» μίλησε για την ιδιαίτερη σχέση που έχει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Άλλωστε ο MVP του NBA μίλησε για τον Σπανούλη στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο Ολυμπιακός για την αποχώρησή του.
«Ο Γιάννης είναι ένας εκπληκτικός αθλητής, είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, έχουμε μιλήσει αρκετές φορές, έχουμε μια πάρα πολύ καλή σχέση, είναι ένας αθλητής που ξεκίνησε από πολύ χαμηλά, και με τη σκληρή δουλειά και την πειθαρχία, έφτασε στην κορυφή του κόσμου», τόνισε ο Kill Bill.
«Του το έχω πει, θα τον συμβούλευα, είναι πάρα πολύ δύσκολο να φτάσεις στην κορυφή αλλά είναι ακόμη πιο δύσκολο να διατηρηθείς εκεί, τώρα όλοι θέλουν να τον ρίξουν από την κορυφή, τώρα πρέπει να εργαστεί δύο και τρεις και δέκα φορές πιο πολύ για να μείνει εκεί που είναι και να χτίσει το δικό του θρύλο στο NBA. Εμείς είμαστε μαζί του και τον στηρίζουμε»,  είπε ο Βασίλης Σπανούλης για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η ατάκα του Αντετοκούνμπο για τον Σπανούλη

Ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βασίλη Σπανούλη και ανέφερε πως όπως ο Kill Bill πήρε την σκυτάλη απ’ τον Νίκο Γκάλη, έτσι και ο Γιάννης θέλει να την πάρει απ’ αυτόν. Μάλιστα, τόνισε πως χωρίς Βασίλη δεν θα υπήρχε Γιάννης.
«Σε ευχαριστώ για όσα έχεις κάνει για το μπάσκετ και για εμένα. Τη νοοτροπία σου λίγοι την είχαν. Γι’ αυτό ήσουν από τους καλύτερους στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Τι οδήγησε στην έκρηξη κρουσμάτων – Τι λέει ο Καπραβέλος στο ethnos.gr

Υγειονομική βόμβα στο Αττικό νοσοκομείο: Σορός γυναίκας είναι στο νεκροτομείο 4 μήνες γιατί αρνούνται να την παραλάβουν

Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό με βροχές και καταιγίδες – Πέφτει η θερμοκρασία

Σοβαρό τροχαίο στον Κηφισό – Μετ’ εμποδίων η κυκλοφορία

Βασίλης ΣπανούληςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης ΤσίπραςμπάσκετΓιάννης Αντετοκούνμπο