Αθλητισμός|03.10.2021 21:00

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 2-2: Ματσάρα, γκολάρες και ισοπαλία στο Άνφιλντ

Newsroom

Σε ένα από τα ματς που δεν θέλεις να τελειώσουν ποτέ, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι έπαιξαν 45 αδιανότητα λεπτά ποδοσφαίρου και αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο Ανφιλντ.
Ηταν ένας αγώνας κανονική διαφήμιση του ποδοσφαίρου, ένας αγώνας ανάμεσα στις ομάδες που μονοπωλούν το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια στην Premier League. Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι σίγουρα χαλάστηκαν που δεν πήραν τους τρεις βαθμούς, όμως όσοι παρακολούθησαν το αγώνα απόλαυσαν, ειδικά στην επανάληψη, στιγμές καταπληκτικής μπάλας. Μετά το τελικό 2-2, Κόκκινοι και Πολίτες έμειναν αμφότεροι κάτω από την Τσέλσι στη μάχη του τίτλου.

Τρομερό ματς στο Άνφιλντ

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να μπει με φόρα στο ματς και με τη δύναμη την έδρας, όμως η Σίτι αντιμετώπισε μάλλον εύκολα τα πρώτα γεμίσματα στην περιοχή και μετά το 10λεπτο άρχισε να πατά σαφώς καλύτερα. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα είχε σε καλή μέρα τον πολύ δραστήριο Φόντεν και αυτό ήταν κάτι που δεν άργησε να το καταλάβει η άμυνα των Reds. Στο 20’ ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε ενέργεια παγκόσμιας κλάσης περνώντας ανάμεσα από 4-5 παίκτες δύο φορές και έβγαλε στον Αγγλο αλλά ο Αλισον τον σταμάτησε. Οι Πολίτες ήταν πλέον πιο μπροστά στο γήπεδο και σε απόδοση, όμως ο Ντε Μπρόινε όχι σε καλό βράδυ και αφού στο 24’ δεν βρήκε στόχο από την πάσα του Ζοάο Κανσέλο στο 34’ έχασε αδιανόητη ευκαιρία καθώς μετά τη σέντρα του Φόντεν, ολομόναχος, επέλεξε να τελειώσει με κεφαλιά - ψαράκι και έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά.

Η ξεκάθαρη ανωτερότητα της Σίτι κόντρα σε μία σχεδόν ακίνητη, Λίβερπουλ, είχε προκαλέσει μουρμούρα ακόμα και στην εξέδρα, όμως ευτυχώς για τους γηπεδούχους, στο 44’ ο Αλισον έβαλε ξανά stop στον Φόντεν έπειτα από αδιανόητη πάσα 80 μέτρων του Εντερσον. Το δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση. Ο Κλοπ είχε φύγει τρέχοντας για τα αποδυτήρια στο ημίχρονο για να ξυπνήσει τους παίκτες του και εκείνοι μπήκαν με νεύρο. Στο 50’ ο Ζότα τέσταρε τον Εντερσον και στο 59’ - κόντρα στη συνολική εικόνα του αγώνα - η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ με την πρώτη της φάση. Μίλνερ και Φαμπίνιο συνδυάστηκαν, ο Σαλάχ έκανε τρομερή ντρίμπλα και πέρασε κάθετη στον Μανέ, που έφυγε από τον Ντίας και νίκησε τον Εντερσον.

Δίκαια μάλλον, το 1-0 δεν διατηρήθηκε για πολύ. Εντεκα λεπτά αργότερα ο Γκαμπριέλ Ζέσους έκανε καταπληκτική ενέργεια από δεξιά, συνέκλινε και πέρασε στην κατάλληλη στιγμή στον Φόντεν, ο οποίος με ασύλληπτο τελείωμα στα πλαϊνά δίχτυα, ισοφάρισε (1-1). Το ματς ήταν ακόμα στα μισά του. Στο 63’ ο Σαλάχ είχε φάουλ έξω, στο 72’ ο Πεπ έβγαλε μαλλιά όταν είδε τον διαιτητή να χαρίζει την αποβολή στον Μίλνερ και στο 76’ ο Σαλάχ έβαλε ένα από τα γκολ της χρονιάς. Πήρε την μπάλα κλασικά στα δεξιά, πέρασε όποιον συνάντησε, άφησε… καρφωμένο τον Λαπόρτ και με το δεξί δεν μπορούσε να στείλει την μπάλα πιο γωνία (2-1).

Η Σίτι όμως δεν το έβαλε κάτω, στο 81’ ο Ζεσούς πάτησε για τον Ντε Μπρόινε, που δοκίμασε το αριστερό από το όριο της περιοχής και στάθηκε πολύ τυχερός καθώς η μπάλα βρήκε στον Μάτιπ και ξεγέλασε εντελώς τον Αλισον. Σε ένα δραματικό φινάλε, το 2-2 παρέμεινε ως το τελικό καθώς στο 86’ ο Φαμπίνιο σε κενό τέρμα καθυστέρησε όσο χρειαζόταν… ο Ρόδρι για να κάνει εκπληκτικό τάκλιν και να τον κόψει.

Στο μεταξύ, συνέχεια στο εξαιρετικό της ξεκίνημα στο πρωτάθλημα έδωσε η Μπρέντφορντ. Οι «μέλισσες» επικράτησαν με 2-1 της Γουέστ Χαμ στο «Λόντον Στάντιουμ», χάρη σε ένα γκολ του Γιοάν Βισά στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο «Χότσπερ Στάντιουμ», η Τότεναμ χρειάστηκε ένα αυτογκόλ του Ματ Τάργκετ για να υπερκεράσει με 2-1 την αντίσταση της Άστον Βίλα και να την ξεπεράσει στην κατάταξη. Τέλος, ολική επαναφορά έκανε η Κρίσταλ Πάλας στο ματς με τη Λέστερ στο «Σέλχαστ Παρκ». Οι «αλεπούδες» προηγήθηκαν νωρίς με δύο γκολ διαφορά, αλλά οι «αετοί» πήραν το βαθμό με τους Μίκαελ Ολίσε και Τζέφρεϊ Σλουπ. 

Πηγή: SDNA

Όλες οι ειδήσεις

Μαρτυρίες και εικόνες από την άγρια επίθεση ακροδεξιών σε αφισοκολλητές της ΚΝΕ

Χαρά Χαραλάμπους: Η πρώτη γυναίκα κοσμητόρισσα «σπάει» στερεότυπα μισού αιώνα στο ΑΠΘ

Επίδομα παιδιού Α21 ΟΠΕΚΑ: Αυξήθηκαν δικαιούχοι και ποσά - Παραδείγματα

ΜΜΜ: Έπιασαν δουλειά οι μυστικοί επιβάτες - «κατάσκοποι» στην Αθήνα

Gordon Ramsey: Τι λέει στο Open η γιαγιά Κατίνα που βρήκε λύσσα το φαγητό του

Μάντσεστερ ΣίτιΛίβερπουλPremier League