Αθλητισμός|03.10.2021 22:51

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-0: Όρθιο με Μπρινιόλι το Τριφύλλι στο Καραϊσκάκη

Newsroom

Σε ένα ντέρμπι για γερά νεύρα, με σασπένς, αγωνία και καλό ρυθμό, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο μέχρι το 70' οπότε οι Ερυθρόλευκοι πήραν τα ηνία του ματς ολοκληρωτικά, πίεσαν για το γκολ αλλά η αποτελεσματική άμυνα του Τριφυλλιού και ο εξαιρετικός Μπρινιόλι, ο οποίος ήταν αλάνθαστος, είχαν ως αποτέλεσμα να κρατήσουν το μηδέν μέχρι και το 112' που διήρκησε το ματς λόγω διακοπών.

Θολό τοπίο στο ξεκίνημα του ντέρμπι

Το παιχνίδι άρχισε με... διακοπή καθώς λόγω των καπνογόνων ο διαιτητής σταμάτησε το ματς αμέσως μετά τη σέντρα προκειμένου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Μέχρι το 15' το τέμπο του αγώνα ήταν χαμηλό, σταδιακά όμως άρχισε να ανεβαίνει ο ρυθμός. Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο 15' με κεφαλιά του Σισέ, ενώ στο 23' ο Αγκιμπού με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μέτρα στο γήπεδο, κράτησε περισσότερη ώρα την μπάλα και δημιούργησε καλές συνθήκες για να σκοράρει στο 25' με τον Βιτάλ, ο οποίος σούταρε άουτ, στο 31' με τον Ρούμπεν που σούταρε από μακριά άουτ και στο 33' με κεφαλιά του Χατζηγιοβάνη που δεν βρήκε στόχο. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ασκήσει πίεση ψηλά, πάτησε περιοχή στο 40'  με τον Μασούρα που σούταρε άουτ, αλλά συνολικά ο Παναθηναϊκός ήταν αποτελεσματικός ανασταλτικά. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου το Τριφύλλι είχε ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με τον Χατζηγιοβάνη και στη συνέχεια της φάσης ο Ολυμπιακός έκανε γρήγορη αντεπίθεση αλλά το μακρινό σουτ του Αγκιμπού δεν βρήκε στόχο.

Με τη σέντρα το β' ημιχρόνου υπήρξε και πάλι διακοπή στο ματς λόγω καπνογόνων και μέχρι το 70' οι παίκτες και των δύο ομάδων έδειχναν να ψάχνουν τα πατήματά τους. Ο Ολυμπιακός όμως σταδιακά άρχισε να γίνεται πιο απειλητικός την ώρα που ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα. Στο 70' ο Λαλά με σέντρα-σουτ έστειλε την μπάλα στο πάνω μέρος του δοκαριού του Μπρινιόλι, ενώ στο 72’ ο Ιταλός γκολκίπερ ήταν σε ετοιμότητα στο σουτ από πλάγια θέση του Ρέαμπτσιουκ. Ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η επέμβαση του Μπρινιόλι στο 77’ οπότε απομάκρυνε τον κίνδυνο έπειτα από σουτ του Αγκιμπού Καμαρά μέσα απ' την περιοχή.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (99' Ρόνι Λόπες), Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά (90' Κουντέ), Μασούρας (81' Βαλμπουενά), Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Πέρεθ, Βιτάλ (99' Αϊτόρ), Χατζηγιοβάνης (79' Μακέντα), Παλάσιος (79' Λούντκβιστ), Καρλίτος (93' Μαουρίσιο).

SuperLeagueΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός