Αθλητισμός|09.10.2021 17:05

Formula 1: Ο Χάμιλτον ταχύτερος, ο Μπότας την pole position

Newsroom

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν εκπληκτικός στην πίστα της Τουρκίας κι έκανε ρεκόρ καταγράφοντας τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές για τον 16ο αγώνα της Formula 1. Ωστόσο, η αλλαγή που έχει κάνει στο μονοθέσιό του στην μονάδα ισχύος τον φέρνει, λόγω ποινής, δέκα θέσης πιο κάτω και θα εκκινήσει από την ενδεκάτη θέση, πίσω από τον άλλοτε παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπάστιαν Φέτελ.

Μπότας στη γραμμή εκκίνησης

Η ποινή του Χάμιλτον φέρνει τον έτερο οδηγό της Mercedes Βάλτερι Μπότας στην πρώτη θέση του κυριακάτικου αγώνα, καθώς ο Φινλανδός κατέγραψε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο, ενώ ακολούθησε ο Μαξ Φερστάπεν, που όσο κι αν προσπάθησε δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να δείξει ότι είναι ταχύτερος απ' τις δύο Mercedes. Από εκεί και πέρα, στη σειρά εκκίνησης θα βρίσκονται οι Λεκλέρκ, Γκασλί, Αλόνσο, Πέρεθ, Νόρις, Στρολ, Τσουνόντα και οι Φέτελ, Χάμιλτον.

To γκραν πρι της Τουρκίας είναι ο 16ος αγώνας του πρωταθλήματος της Formula 1, που στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε Αμερική (ΗΠΑ, Μεξικό, Βραζιλία) και Μέση Ανατολή για το φινάλε (Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα). Η μάχη για τον τίτλο βρίσκεται στην κορύφωσή του καθώς ο Χάμιλτον προπορεύεται μόλις με δύο βαθμούς του Φερστάπεν (246,5 αντί 244,5), ενώ και η Mercedes βρίσκεται στο +35 από τη Red Bull.

T

Όλες οι ειδήσεις

Επίθεση με βιτριόλι: Οι ανατριχιαστικές αναζητήσεις της κατηγορούμενης στο κινητό της

Κορονοϊός: Είναι μεγαλύτερος ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων απ ότι πιστεύαμε; Η υπερβάλλουσα θνητότητα και τα «πειραγμένα» στοιχεία

Κακοκαιρία Αθηνά – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Πού θα χτυπήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Γλυκά Νερά - Πατέρας Καρολάιν: Έχουμε την επιμέλεια της Λυδίας, θα βαπτιστεί σε ορθόδοξη εκκλησία

Πώς χτυπήθηκε το πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ στη θάλασσα της Νότιας Κίνας – Τα σενάρια

Red BullFormula 1GP ΤουρκίαςΒάλτερι ΜπόταςMercedesΜαξ ΦερστάπενΛιούις Χάμιλτον