Αθλητισμός|16.10.2021 20:17

Απόλλων - Αστέρας Τρίπολης 0-1: Η πρώτη νίκη με κεφαλιά-δυναμίτη του Μπαράλες

Newsroom

Δια πυρός και σιδήρου και μετά κόπων και βασάνων ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε νικηφόρα απ' τη Ριζούπολη επικρατώντας 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης. Χρυσός σκόρερ για την αρκαδική ομάδα ήταν ο συνήθης ύποπτος Χερόνιμο Μπαράλες, ο οποίος με μια τρομερή κεφαλιά χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του που πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη Super League έπειτα από έξι αγωνιστικές. Αντιθέτως, η Ελαφρά Ταξιαρχία παρέμεινε στην ουρά της βαθμολογίας με μόλις δύο βαθμούς και δίχως ακόμη να έχει γευτεί τη χαρά της νίκης.

Ο Μπρούνο Άλβες ήταν δίχως αμφιβολία το κεντρικό πρόσωπο στο πρώτο 45λεπτο. Ο βετεράνος στόπερ ήταν ο παίκτης που στο 3' έσωσε τον Απόλλωνα πάνω στη γραμμή στην κεφαλιά του Κρέσπι, ενώ στο 21' προσέφερε το highlight του ημιχρόνου με το φάουλ-φωτοβολίδα που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τσιφτσή.

Στο 47' ο Αστέρας απείλησε με δυνατό μακρινό σουτ του Σόνι, το οποίο απέκρουσε δύσκολα ο Κότσαρης. Ωστόσο ο γκολκίπερ του Απόλλωνα δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 48' οπότε ο Μπαράλες με κεφαλιά-δυναμίτη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για την αρκαδική ομάδα. Ο Απόλλων προσπάθησε να αντιδράσει, έβγαλε ορμή και στο 54' ενδεχομένως να δικαιούται να φωνάζει για το σκληρό μαρκάρισμα στον Φατιόν από τον Καστάνιο. Η φάση ελέγχθηκε από τον VAR με τον ρέφερι να δείχνει κίτρινη κάρτα και τους γηπεδούχους να «φωνάζουν» για αποβολή του παίκτη που δεν δόθηκε.

Το 1-0 παρέμενε και πλέον το σκηνικό ήταν ξεκάθαρο. Ο Απόλλων είχε κατοχή και πρωτοβουλία, αλλά από φάσεις «δεν». Την  ίδια στιγμή ο Αστέρας έψαχνε τη φάση στη μετάβαση και δημιούργησε δύο-τρεις, όπου υπήρχαν οι προϋποθέσεις, για να προκύψει κάτι καλό. Ωστόσο λίγο η κακή τελική πάσα και λίγο η αδύναμη ή άψυχη τελική προσπάθεια δεν τους επέτρεψε για κάτι περισσότερο.

Ο Απόλλων τα έπαιξε όλα για όλα. Χρησιμοποιήθηκε ακόμη και ο στόπερ, Λισγάρας ως φορ, όμως ο Απόλλων δεν μπορούσε να απειλήσει κυρίως με σέντρες τον Αστέρα που είχε δεδομένα οπισθοχωρήσει, με τους Αρκάδες να πανηγυρίζουν ένα σπουδαίο τρίποντο.

Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Μπαξεβανίδης (82' Λισγάρας), Ντομίνγκεζ, Άλβες, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Κάστρο (82' Ματέι), Φαν Λα Πάρα (63' Τσιλούλης), Μαρτίνες (58' Σαχλί), Σλίβκα, Ιωαννίδης (63' Ντάουντα).

Αστέρας Τρίπολης:  Τσιφτσής, Καρμόνα, Βαγιέντε, Καστάνιο, Αλβάρεζ, Μουνάφο, Σανταφέ (82' Ιγκλέσιας), Κρέσπι, Σόνι (70' Ριέρα), Σίτο (70' Καπίγια, 82' λ.τρ. Αλί Μπαμπά), Μπαράλες.

Όλες οι ειδήσεις

Κρούσματα σήμερα: 2.313 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, 30 θάνατοι, 361 διασωληνωμένοι

Κορονοϊός: Ποια φάρμακα γεννούν ελπίδες - Πότε αναμένονται στην Ελλάδα

Βιασμός 8χρονης στη Ρόδο: Κατέθεσε ανωμοτί ως ύποπτος ο παππούς - Πώς εξελίσσονται οι έρευνες

Τρίκαλα: Νεκρός από κορονοϊό 29χρονος

Απόλλων ΣμύρνηςSuperLeagueΑστέρας Τρίπολης