Αθλητισμός|19.10.2021 06:41

Super League: Όσα μάθαμε την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος

Newsroom

Το φινάλε της 6ης αγωνιστικής στη Super League βρίσκει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά και τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Βόλο σε απόσταση αναπνοής, ενώ από κοντά βρίσκεται και ο αναγεννημένος Παναθηναϊκός. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο πάντως που προκύπτει μέχρι στιγμής απ' το πρωτάθλημα είναι πως, κυριολεκτικά, δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι για κανέναν από τους μεγάλους. Όλα τα ντέρμπι μοιάζουν αμφίρροπα, όπως και η πλειονότητα των αναμετρήσεων. Επιτέλους μετά από καιρό, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο ενδιαφέρον από ποτέ. Τι ξεχωρίσαμε όμως απ' τις αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής;

  • Καρλίτος on fire, Παναθηναϊκός απ’ τα παλιά

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του στη Λεωφόρο. Μετά το 4-0 της πρεμιέρας επί του Απόλλωνα και το 5-1 επί του Βόλου την 4η αγωνιστική, ήρθε το 4-1 με τον Ιωνικό. Περισσότερα από τέσσερα γκολ ανά αγώνα στα τρία πρώτα εντός έδρας ματς της σεζόν είχαν να δουν οι φίλοι του Τριφυλλιού από το μακρινό 1972, ενώ η αμέσως προηγούμενη φορά που συνέβη κάτι ανάλογο ήταν προ 60 ετών, το 1961!

Ο Καρλίτος είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό καθώς ήδη έχει πετύχει επτά γκολ σε έξι αγωνιστικές. Είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ενώ το βασικότερο όλων είναι πως έχει συμμετοχή στα εννέα απ’ τα 13 που έχει πετύχει συνολικά το Τριφύλλι. Πέραν των επτά τερμάτων, έχει μία ασίστ κι έχει κερδίσει ένα πέναλτι. Οι  συγκρίσεις με τον περυσινό «μέτριο» Καρλίτος είναι αναπόφευκτες αλλά σ' αυτό φαίνεται πλέον η επιρροή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος φέρνει τον Παναθηναϊκό σε mode αγωνιστικής κανονικότητας...

  • Το σοκ του Λουτσέσκου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για σοκ μετά το τέλος της εκπληκτικής αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Βόλο στην Τούμπα που έληξε 4-4. Και πράγματι δεν υπάρχει άλλη λέξη για να περιγράψει πώς ένιωσαν στον Δικέφαλο με το σφύριγμα της λήξης. Σε ένα παιχνίδι που βρέθηκαν πίσω στο σκορ νωρίς αλλά με ένα τρομερό ξέσπασμα, μετέτρεψαν το 0-1 σε 4-1 σε μόλις 18 λεπτά (επίδοση ρεκόρ στο πρωτάθλημα για τους Θεσσαλονικείς), όλα έδειχναν ένα… σβηστό τρίποντο καθώς ο ΠΑΟΚ απλώς έπρεπε να κάνει διαχείριση του +3 που είχε αποκτήσει.

Κι όμως ο απίθανος Βόλος… νίκησε 0-3 στο β’ ημίχρονο και έστειλε το ματς στο δωδέκατο 4-4 από καταβολής Α’ Εθνικής. Είναι η πρώτη φορά που ο Δικέφαλος δεν κερδίζει ματς στην έδρα του στο οποίο προηγήθηκε με διαφορά τριών γκολ. Ο Λουτσέσκου ήταν, αν μη τι άλλο, ειλικρινής λίγο αργότερα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μια αίσθηση σοκ. Το σοκ του ότι ένα ματς από το 4-1 πηγαίνει στο 4-4. Είναι σοκ. Προσπαθήσαμε και πιέσαμε. Στο τέλος όμως έπρεπε να ήμασταν “μπάσταρδοι” στο ματς. Συγγνώμη για την έκφραση».

Με την τελευταία του έκφραση ο Λουτσέσκου προφανώς ήθελε να πει ότι ο ΠΑΟΚ έπρεπε να είναι πιο κυνικός στο φινάλε. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο σοκ στην προκειμένη περίπτωση, καθώς όλα τα ματς μπορεί να γυρίσουν στο ποδόσφαιρο. Στον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου όμως, με τον «killer» χαρακτήρα που συνήθως βγάζουν οι ομάδες τού Ρουμάνου, κάτι τέτοιο ήταν πρωτόγνωρο. Εξού και το σοκ...

  • Ο Βόλος την καλύτερη επίθεση!

Η εικόνα που παρουσίασε ο Βόλος στην Τούμπα, ιδίως στο β’ ημίχρονο, επιβεβαιώνει ότι κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η θέση του στη βαθμολογία της Super League. Η θεσσαλική ομάδα που ιδρύθηκε μόλις το 2017 και που την περασμένη σεζόν κυνήγησε το εισιτήριο για τα πλέι οφ, εφέτος κάνει πορεία… πρωταθλητισμού. Το δείχνουν οι αριθμοί καθώς έπειτα από έξι αγωνιστικές έχει απολογισμό τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία (αυτή με τον ΠΑΟΚ) και μια ήττα-συντριβή απ’ τον Παναθηναϊκό, το μοναδικό μελανό σημείο στην πορεία του. Άκρως εντυπωσιακή είναι κι η επιθετική του συγκομιδή καθώς έχει σκοράρει 15 γκολ, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στην κατηγορία.

Με αρχισκόρερ τον Ολλανδό Φαν Βέερτ, ο οποίος έχει πετύχει τέσσερα τέρματα, τα παιχνίδια του Βόλου αποτελούν τη… χαρά του ποδοσφαίρου καθώς γίνεται φεστιβάλ από γκολ. Σε έξι αγώνες έχουν επιτευχθεί συνολικά 27 γκολ, τουτέστιν 4,5 τέρματα ανά ματς!

  • Το «λαχείο» Αγκιμπού κι ο must Ελ Αραμπί

Δύσκολη αλλά υπερπολύτιμη νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός στα Ιωάννινα επί του ΠΑΣ με 2-1 καθώς βρέθηκε και πάλι μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League. Το τρίποντο κάθε άλλο παρά εύκολα ήρθε απέναντι σε μια ομάδα που νίκησε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τον Παναθηναϊκό στους Ζωσιμάδες. Ο μέχρι πρότινος αήττητος ΠΑΣ επιβεβαίωσε απέναντι (και) στους Ερυθρόλευκους το πόσο καλή, σοβαρή και δυσκατάβλητη ομάδα διαθέτει.

Τελικά, η λύση για τον Ολυμπιακό ήρθε απ’ τον πάγκο και τον συνήθη ύποπτο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Το γεγονός ότι ο Μαροκινός αρχισκόρερ των Πειραιωτών μένει εκτός ενδεκάδας, είναι ένα ζήτημα που χρήζει διερεύνησης υπό την έννοια ότι αποτελεί τον πιο αξιόπιστο σκόρερ της Super League την τελευταία διετία. Προφανώς τα χρόνια έχουν περάσει καθώς είναι πια 34 ετών, αλλά παραμένει σταθερή αξία. Κι επίσης δεν του αρέσει καθόλου ο πάγκος. Ο Πέδρο Μαρτίνς το γνωρίζει αλλά προσπαθεί παράλληλα να κάνει ανανέωση χρησιμοποιώντας τα νέα... υλικά που έφερε στην ομάδα. Υπό αυτές τις συνθήκες, το δίλημμα που έχει προκύψει στον Ολυμπιακό είναι αν ο Τικίνιο και ο Ελ Αραμπί πρέπει, ή αν μπορούν, να παίζουν στην ίδια ενδεκάδα. Επί του παρόντος όμως κανείς δεν έχει τη σωστή απάντηση, ούτε καν ο ίδιος ο προπονητής.

Το μόνο βέβαιο στον Ολυμπιακό είναι πως ο Αγκιμπού Καμαρά αποτελεί τη μεγάλη αποκάλυψη της ομάδας και μια απ’ τις ευχάριστες εκπλήξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ταλαντούχος, με μεγάλη ποδοσφαιρική ωριμότητα αν και 20άρης, με εξαιρετικές κινήσεις στο γήπεδο, με καλά τεχνικά στοιχεία, με θράσος, οξυδέρκεια και έφεση στο γκολ. Κι όλα αυτά αποκτήθηκαν με μόλις 120.000 ευρώ. Λαχείο!

  • Δεν φοβάται να τσαλακωθεί ο Γιαννίκης

Ούτως ή άλλως, η πρώτη του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της ΑΕΚ θα είχε ενδιαφέρον. Απλώς έγινε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα η κατάσταση όταν λίγη ώρα πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ ανακοινώθηκε ότι ο ομογενής κόουτς, στον πρώτο του καταρτισμό ενδεκάδας «τίκαρε» τα ονόματα του Ρότα και του Μήτογλου, δύο παικτών που δεν είχαν αγωνιστεί ούτε λεπτό κατά τις πέντε πρώτες αγωνιστικές της Super League.

Ο Γιαννίκης θα μπορούσε να πάει, ιδίως στην πρεμιέρα του, συμβατικά με μεγαλύτερη ασφάλεια και λιγότερο ρίσκο, αλλά επέλεξε τον άλλο δρόμο, τον πιο δύσκολο. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε και έστειλε μεμιάς το μήνυμά του τόσο εκτός όσο, κυρίως, εντός των αποδυτηρίων. Από τη στιγμή που στο πρώτο του ματς προτίμησε εκείνους που δεν είχαν παίξει ούτε λεπτό, δείχνει ότι στη δική του ΑΕΚ, δεν υπάρχουν μονάδες, βεντέτες και… πριμαντόνες, αλλά υπάρχει μόνο η ομάδα και το σχέδιο που θεωρεί καλύτερο για να έρθει η νίκη.

Στο ντεμπούτο του ο Γιαννίκης έδειξε ότι δεν φοβάται για να… τσαλακωθεί γεγονός που αυτόματα φέρνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα αποδυτήρια της Ένωσης, όπου υπάρχουν όλων των ειδών οι ποδοσφαιριστές: παλιές καραβάνες, ισχυρές προσωπικότητες, σταρ. Η διατήρηση των ισορροπιών στο εσωτερικό της ομάδας σε συνδυασμό με την ανάγκη για θετικά αποτελέσματα και πορεία πρωταθλητισμού, κάνει το έργο τού γεννημένου στη Νυρεμβέργη κόουτς πολύ πιο απαιτητικό.

Έπονται ματσάρες

Το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί έρχονται πολύ ενδιαφέροντα ματς με αποκορύφωμα το ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ στο Γ. Καραϊσκάκης. Επίσης, η ΑΕΚ δοκιμάζεται στην έδρα του εξαιρετικού Βόλου και ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη απέναντι στον πάντοτε επικίνδυνο Αστέρα.

Βαθμολογία

Επόμενη Αγωνιστική (7η)

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

18:15 Ατρόμητος - Ιωνικός

19:00 Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα

20:30 Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

16:00 Άρης - Παναιτωλικός

16:00 Βόλος - ΑΕΚ

18:15 ΟΦΗ - Λαμία

20:30 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Όλες οι ειδήσεις

Δημοσκόπηση Alco για OPEN: Μεγάλη αποδοχή της ελληνογαλλικής συμφωνίας, ανησυχία για οικονομία - Σταθερή πρωτιά της ΝΔ

Πυρκαγιά Μάτι: Δίωξη για πλημμελήματα σε βάρος του Βασίλη Ματθαιόπουλου

Κόλιν Πάουελ: Πέθανε από κορονοϊό ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Ντόρα Μπακογιάννη: Ευχές για ταχεία ανάρρωση από τα πολιτικά κόμματα

Κλιματική Αλλαγή: Ποιες οι ευάλωτες πόλεις στην Ελλάδα - Πού κινδυνεύουν οι καλλιέργειες

ΟλυμπιακόςΠΑΟΚΒόλος ΝΠΣΠαναθηναϊκόςΑΕΚΑργύρης ΓιαννίκηςΡαζβάν ΛουτσέσκουΚαρλίτοςΑγκιμπού ΚαμαράΓιουσέφ Ελ Αραμπί